Un vechi proverb spune că Nu haina îl face om. Împărțiți în două echipe, găsiţi argume pro şi contra acestei afirmaţii. La ce concluzie aţi ajuns?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Concluzia este ca nu ar trebui sa judecam un om dupa cum arata.
Răspuns:
Echipa pro: Există oameni care nu au posibilități materiale pentru a-și etala haine frumoase. Apectul poate fi neîngrijit, dar minte și sufletul pot fi curate. Să luăm ca exemplu un om al străzii care poate avea o poveste de viață marcată de experiențe negative cum ar fi incendierea casei. În urma unui incendiu acesta își pierde locuința, iar de supărare se îmbolnăvește și rămâne fără loc de muncă. Fără niciun ajutor devine un om necăjit care bântuie suburbiile orașului. Cine îl zărește, îi va vedea veșmintele zdrențuite și murdare, însă nimeni nu știe că acesta a avut o carieră de succes în medicina generală.
Se întâmplă ca oamenii să judece după aparențe fără să descopere, să observe esența. Caracterul unui om îl face să pară mai frumos sau urât. Fie că purtăm haine simple sau extravagante, ceea ce ne definește este personalitatea, cea care ne oferă unicitate.
Echipa contra: Deseori angajatorii pun accent pe vestimentația oamenilor care vin la un interviu pentru a obține un loc de muncă. De asemenea, în anumite contexte, haina indică indicii nonverbale despre statutul social/profesional și preferințele unei persoane. De exemplu, un polițist întotdeauna va purta la locul de muncă uniforma specifică și va transmite respect, siguranță în fața comunității în care trăiește.
În plus, se întâmplă să recunoaștem anumite branduri după aspectul hainelor. De exemplu, vedetele/ celebritățile sunt cele care fac reclamă brandurilor preferate astfel încât oamenii să le recunoască cu ușurință.
Așadar, în aceste cazuri, haina îl face pe om să pară demn de o profesie sau mai bogat.
Explicație: Poți să adaugi mai multe argumente sau să le dezvolți pe cele scrise de mine.