Biologie, întrebare adresată de alexandra6819, 8 ani în urmă

Urechea medie cuprinde urechea externă (pavilion și.....), medie(conținând ciocănelul, nicovala și scărița), între timpan și fereastra......... și internă (cu labirintul osos care conține.......... membranos, format din trei...... și....... ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de olteanuandrei
3

Răspuns:

Urechea medie este delimitată spre exterior de membrana timpanică. În cavitatea acesteia se află trei oscioare, fiecare dintre ele cu o formă caracteristică (ciocănaș, nicovală, scăriță).

Timpanul prezintă pe faţa externă tegument şi pe faţa internă, mucoasă de tip respirator. Timpanul prezintă mai multe porţiuni:

• o porţiune superioară ce mai poartă denumirea şi pars flacida;

• o porţiune inferioară ce mai poartă denumirea de pars tensa; Acestea două se inseră la periferie la nivelul şanţului timpanal prin intermediul ligamentului Gerlach. Tot la nivelul casei timpanului se întâlneşte lanţul osicular alcătuit din ciocan, nicovală şi scăriţă, a cărui scop este de a transmite sunetele primite de timpan la nivelul ferestrei ovale. Întreg lanţul osicular este pus în mişcare prin contracţia muşchiului scăriţei şi a muşchiului tegmen timpani.

Labirintul osos

Labirintul membranos este în labirintul osos, în osul temporal. Labirintul membranos este separat de cel osos prin intermediul unui spaţiu umplut cu perlimfă. Compoziţia perilimfei, spre deosebire de endolimfă, este asemănătoare cu lichidul extracelular. Labirintul osos include canalele semicirculare membranoase şi le reproduce forma.

Vestibulul osos are forma unui cub şi prezintă:

- un perete lateral sau timpanic,

- un perete medial ce corespunde extremităţii interne a canalului auditiv intern,

- un perete superior,

- un perete posterior,

- un perete anterior

- un perete inferior.

Labirintul osos poate fi împărţit în 3 porţiuni:

- sistemul canalelor semicirculare;

- cohleea;

- vestibulul osos.


alexandra6819: Wow....... mulțumesc
olteanuandrei: Cu plăcere
Răspuns de adebio13
2

Răspuns:

conduct auditiv extern

Explicație:

ovala,  labirint, canale semicirculare, melc

Alte întrebări interesante