Limba română, întrebare adresată de cuiva, 8 ani în urmă

Urgeeeeeeeeeeent !!!!!!!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
2

Răspuns:

Salut! daca-i urgent... asa sa fie si raspunsul!

A.

1. Sensul secventei  n-a sovait este acela ca mama  nu a ezitat nicio clipa sa plateasca calatoria in Italia, desi era destul de scumpa.

2. Momentul calatoriei = "in primavara aceea"

3. Papini " era mai urata decat mi-l inchipuiam" ( acesta fiind portret fizic); trasatura de caracter - nonconformismul, si nonsalanta in atitudine " m-a primit asa cum il stiam din fotografii: cu camasa fara guler si cu tigara in coltul buzelor".

4. Eliade se simte plictisit datorita faptului ca trebuia sa scrie cate un foileton saptanal la "Cuvantul"   referitor la impresiile de calatorie

5. Autorul este fascinat de acest Papini, ascultandu-l  si vorbind cu el  in italiana, intr-ocamera minuscula acoperita de biblioteci sau exprimandu-si planurile si studiile sale proprii.

B.

Sigur ca mediul cultural contribuie in mare masura la formarea nu doar personala, cat intelectuala, morala si estetica a tinerilor. Dovada stau chiar marturiile autorului, care este fascinat de vizita facuta intr-o tara in care cultura are nu doar traditie, ci este ea insasi  o istorie adevarata. De asemenea pentru un tanar venit din Roamnia, Italia cu orasele si muzeele sale istorice si culturale a imbogatit nu doar orizontul cunosaterii,  ci dezvoltarea personalitatii acestuia. Prin intalnirea cu oameni de cultura de la care a avut ce invata, sigur ca tanarul Eliade si-a desavarsit propria personalitate culturala, stiut fiind faptul ca mai tarziu avea sa devina unul dintre cei mai renumiti scriitori, jurnalist, eseist, filozof etc.

Explicație:


cuiva: mulțumesc mult
Komisarul: cu placere!
Alte întrebări interesante