Limba română, întrebare adresată de anonimaa14, 8 ani în urmă

urgeent sa fie superr​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Elisee
2

Florea Magică

Într-o zi călduroasă de primăvară, Marcel a plecat la bunica lui, care stătea într-un sat îndepărtat de orașul în care locuia el.

Era o zi obișnuită de aprilie. Copacii erau înfloriți, iar soarele încălzea pământul cu razele lui miraculoase. Toată lumea din acel sat era fericită și toți se cunoșteau între ei. Bunica lui Marcel l-a primit în casa ei cu un zâmbet blând pe față. I-a pregătit din nou o surpriză. Aceasta își dorea să îi gătească nepotului său prăjitura lui preferată. Așa că, deoarece aceasta nu avea ingredientele necesare prăjiturii, l-a trimis la magazin.

Când s-a întors, acesta a zărit o grădină mare, plină cu flori, în care era un grădinar. Băiatul a început să admire grădina, uitându-se mirat la acele flori deosebite. Grădinarul l-a observat și i-a dat o sămânță de floare, deoarece acesta a observat că Marcel este un băiat căruia îi plac mult florile. Marcel a plecat acasă fericit, povestindu-i bunicii despre întâmplarea petrecută.

După câteva zile, floarea a început să crească. Săptămâni au trecut iar deja a înflorit. Era o floare de mai multe culori. Marcel a încercat să o atingă, dar aceasta a început să vorbească:

- De acum eu sunt floarea ta și îți voi îndeplini trei dorințe.

- Aș vrea să fiu bogat! spuse Marcel.

- Bine, așa va fi, zise floarea.

- Aș vrea să am o grădină cu flori, ca aceea pe care am văzut-o când te-am primit!

- Ultima dorință. Eu te-aș sfătui să alegi cu atenție.

- Vreau să călătoresc pe oceane!

- Bine, cum doresti tu.

Au trecut mai mulți ani și lui Marcel i s-au îndeplinit dorințele pe rând: acesta a devenit bogat, dar nu îi plăcea acest lucru. Se simțea ca și cum oamenii din jurul lui sunt prietenii lui doar pentru banii acestuia. În schimb, deținea o grădină mare si frumoasă, plină cu flori multicolore. Din păcate, nu mai avea timp să admire grădina, fiindcă era prea ocupat cu călătoriile pe oceane. Așa își petrecea viața atunci Marcel până când într-o zi s-a dus în locul în care era floarea magică:

- Nu mai pot trăi așa! Mi-e dor de viața mea normală, nu mai am timp de nimic!

- Eu pot sa îți aduc viața ta la normal, dar am o rugăminte. Nu ai mai avut timp de ani ca sa mă uzi. Te rog du-te după apă, deoarece eu sunt vrăjită nu mă pot ofili si nu vreau sa trăiesc așa. Vreau să ai grijă de mine in fiecare zi, zise floarea.

- Așa am să fac! exclamă Marcel.

Acum Marcel trăia o viață normală și fericită, iar floarea era încântată să aibă un nou amic.

Alte întrebări interesante