Limba română, întrebare adresată de YoCrazyBoy35, 9 ani în urmă

URGENNNNNNNNTTTTTTTT, Acord 50 de puncte celui ce imi face rezumatul la ''Popa Tanda'', Un rezumat scurt facut de voi repede va roooooooggggggggggggg!!!


YoCrazyBoy35: tot 50 pts
angelicus: 5+3 pcte
angelicus: minciunosule
YoCrazyBoy35: cE?
YoCrazyBoy35: am gresit??
YoCrazyBoy35: st ca fac una
YoCrazyBoy35: de 50
YoCrazyBoy35: da raspunzi :)?
YoCrazyBoy35: fac si de 99 daca e nevoie
YoCrazyBoy35: bun si scurt sa fie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de roxanapana143
45
Parintele Trandafir este fiul dascalului Pintilie si ajunge preot in satul natal,Butucani . Preotul este un om harnic si intelept,dar aspru la judecata,spunand lucrurile in fata,iar din cauza neintelegerilor cu satenii si cu protopopul este mutat in satul Saraceni.Acest sat,are oamenii lenesi,case derapanate cu acoperis din paie,gospodariile fara garduri,iar biserica este si ea o ruina.
Parintele intelege faptul ca traiul in Saraceni este mai greu,insa,stiind ca nu il poate convinge pe protopop sa il mute in alt sat ,se hotaraste sa accepte situatia si isi propune sa faca din saraceneni oameni harnici.


roxanapana143: In prima duminica,preotul tine o slujba prin care vrea sa ii determine pe Saraceneni sa munceasca,explicandu-le cum sa munceasca in fiecare anotimp.Oamenii asculta vorbele parintelui dar raman la fel de lenesi.In urmatoarele duminicii saraceneni nu mai vin la biserica,iar preotul se hotaraste sa mearga prin sat pentru a le da sfaturi.Timp de un an ofera sfaturi fara niciun rezultat si trece la ceva mai aspru,la batjocura,apoi la ocara.In urma acestor actiunii,saraceneni il poreclesc "popa tanda
YoCrazyBoy35: ms chiar acuma iti dau cel mai bun raspuns esti singura care m-a ascultat si a facut independet, necopiat
roxanapana143: si ii cer episcopului sa il transfere,dar acesta ii da dreptate preotului care ramane in saraceni
roxanapana143: stai asa ca mai am
YoCrazyBoy35: :))
YoCrazyBoy35: ok astept sa termini
roxanapana143: :))))
roxanapana143: astfel intr-o sitatie disperata,,preotul se roaga lui dumnezeu ,apoi incepe sa se gospodareasca singur,numaiasteptand schimbarea satenilor .Cu ajutorul clopotarului Cozonac si al vecinului Marcu,parintele isi repara casa,isi face gard,cultiva brazde,apoi seamana porumb si incepe sa impleteasca lese pe care le vinde la targ. Situatia preotului devine din ce in ce mai buna ,iar saraceneni ii urmeaza exemplul si satul se schimba.Parintele Trandafir imbatraneste,dar ramane la fel de harnic si de
roxanapana143: vesel ,bucurandu-se alaturi de familie de un trai fericit
roxanapana143: Este scurta ..crede-ma mi-e mi-a luat o pagina de studentesc
Alte întrebări interesante