Geografie, întrebare adresată de Mdumitras, 8 ani în urmă

Urgent!! 1. Ce consecințe poate avea in viitor evoluția numerica crescândă a populației globului?
2. Explicați sintagma: “ La nivel global, nordul dezvoltat se găsește in opoziție cu sudul subdezvoltat”
3. Dezvoltați afirmația “Nordul cunoaște un accentuat proces de îmbătrânire demografica, in timp ce sudul se afla in plină explozie demografica”

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de atironeac83
0

1. Una din consecințele grae ale evolutiei numerce a populatiei , ar fi hrana , deoarece in acest moment pe pamant sunt 7 milarde de oameni , iar pentru ca un anumit numar de oameni sa traiasca intr un mod optim de viata, altii trebuie sa rabde foamea si de asemenea si lipsa deapa potabila.

2. Aceasta sintagma zic eu, se refera in mod special la pozitia continentelor si dezvoltarea acestora. O mare parte a continentelor se afla in emisfera nordica, si de asemenea si dezvoltarea acestora a avut loc mai mult in N , astfel,  populatia din sudul Africii , confruntandu se zi de zi cu proble si anume: boli , lipsa hranei si a apei, canicula si alti factori de acest gen.

3. De asemenea , lipsa dezvoltarii in unele tari sudice, face ca numarul de copii sa fie mult mai mare , din cauza lipsei de metode contraceptive.Astfel , in N , gasindu se la tot pasul.

Alte întrebări interesante