Limba română, întrebare adresată de adinaioanavasi, 9 ani în urmă

URGENT!!!

1. Descrieti un obiect la alegere colegului vostru de banca, incercand sa-i treziti interesul si sa-l faceti sa retina cat mai multe amanunte. Obiectul poate sa fie: o bicicleta, un obiect de imbracaminte, un aparat de fotografiat sau altceva.

2. inchipuiti-va un copac, toamne, in timpul unei furtuni. Descrieti-l in 7 randuri (de caiet).

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3
1.  Cu acest obiect tu poti creea ce n-a creat  nimeni vreodata,  lumi, persoanaje,  animale,  situatii, poti sa dai sens   in locuri albe si sa gasesti un drum  in linii drepte  si aliniate.  Ai grija ! Nu-l agita, caci s-ar putea a rabufni si a lasa urme cu pete  nu tocmai colorate.  Fii bland cu el caci  e firav, asemeni unui om, de dai  cu el se va strica, iar tu nu vei mai putea crea, nici azi nici maine ce tu vei vrea.   E asemenat adesea ca un simbol al elegantei, caci din  orice banal si mazgalit   poate creea un frumos elegant si ordonat.
E un stilou,  cu diferite forme si modele, cu  diferite rezerve si gravatii, cu fel si fel de scrisuri, dar in esenta acelasi.

2. Este toamna, peisajul moharat  isi  exprima frumusetea, prin  alte voci, prin  culorii reci, asemeni vremii, furtuna  a inceput, iar totul se zguduie asemenea unui cutremur, vantul bate cu putere de parca  ar lua la goana tot pamantul. Natura este asaltata, frunzele zboara de colo colo, si parca nu-si mai gasesc locul, dar intr-un colt, singur, un copacel rezista acestei zguduitoare  furtuni.  Toate frunzele i-au fost zburate de intreaga  vijelie,  doua trei ramuri s-au rupt in toata aceasta nebunie si haos al naturii. Si totusi, sta  brav si inca drept,  frumos si inca parte din natura. Caci el stie,  azi va sangera si plange, iar maine va inflori si creste, asta-i natura.

Răspuns de Utilizator anonim
0
1. Stiloul meu

Obiectul meu preferat de aşternut cuvânt este frumosul stilou ce-i aşezat în penarul de dinaintea-ţi. Te voi lăsa să-l vezi, atât, doar dacă vei reţine cinci aspecte importante despre dumnealui.
După cum vezi sunt extrem de politicoasă cu obiectul meu preferat de aşternut cuvânt. Şi este alb, imaculat, cu o peniţă perfectă. Dânsa, peniţa, este lată de-a dreapta şi de-a stânga sa, terminându-se într-un vârf elegant care atât de bine coboară pe foile curate ... şi mereu se-adapă din călimara cu cerneală albastră-verzuie. Are o magică pompiţă şi da, pe ea, scrie numele primit la botez.
Ce zici, l-ai văzut cu ochii minţii? Acum, doar de tine depinde să-l vezi. E chiar dinaintea-ţi în penar. Hai! Poţi!

2. Trup de stejar

Toamnă. Cer plumb şi cei ce pot se ascund în a lor case. Vântul duce şi aduce o clipă de toamnă rece, tristă şi aproape haină.
Cerul bubuie şi stejarul din faţa-mi se-ndoaie sub furtuna ce se dezlânţuie. Trupul său se-apleacă, tânguindu-se. Frunzele-i sunt smulse, crengile gem şi picuri mari şi grei lovesc stejarul. El suferă din belşug, suportând prezentul, deoarece braţele-i mari visează la alt timp, timp de soare răsare cu belşug de raze bune, calde, fermecate ...
Acum, dânsul uită de furtună. E fericit că braţele-i mai simt binecuvântarea soarelui şi valsează în furtună: un-doi, un-doi!

Alte întrebări interesante