Limba română, întrebare adresată de blueberry78, 8 ani în urmă

Urgent!!!30 puncte +coroana!!!Rezumatul cartii ,,Amintiri din copilarie" de Ion Creanga


steluta12314: PARTEA a II-A

         În această parte scriitorul narează câteva din întâmplările foarte cunoscute ale copilăriei sale: La cireșe, Pupăza din tei, La scăldat.
          La cireșe – Într-o vară prin luna iunie Nică se hotărăște să se ducă la moș Vasile, fratele cel mare al tatălui său pentru a fura cireșe. S-a dus la el acasă și s-a prefăcut că îl caută pe vărul lui, Ion, ca să meargă la scăldat.
steluta12314: Mătușa Mărioara i-a spus că e plecat cu tatăl său la adus de sumani. Bucuros de cele auzite, Nică își ia rămas bun de la mătușă, după care se strecoară în grădina casei și se urcă în cireș. A început să-și umple cămașa cu cireșe până când l-a văzut mătușa Mărioara cu o jordie în mână. Atunci, repede, băiatul sare repede din pom direct în stratul de cânepă. Mătușa a început să fugă și ea tot prin cânea.
steluta12314: PARTEA a II-A

         În această parte scriitorul narează câteva din întâmplările foarte cunoscute ale copilăriei sale: La cireșe, Pupăza din tei, Într-un moment în care mătușa se împiedică și cade, băiatul sare gardul casei și fige acasă. Spre seară a venit moș Vasile împreună cu vornicul și paznicul la părinții lui Nică pentru a cere daune pentru cânepă și cireșe. La sfârșit băiatul primește o bătaie zdravănă de la tatăl său pentru stricăciunile produse de el.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andremandy
3
in amintiri din copilarie este vorda despre nica care mama lui la pus sa aiba grija de fratele lui mai mic si sa toarca la masina de cusut.acesta in loc sa aiba grija de fratele lui si sa toarca plecase intr-un rau sa faca baie.mama lui cand si a dat seama ca copilul ei a plecat sa faca baie in rau a fugit acolo sa i fure hainele.cand acesta si a dat seama ca mama lui a fost aici si i a furat hainele,a plecat repede acasa.baiatul s a facut de rusine in fata a doua fete.a ajuns acasa.micutul si a cerut scuze de la mama lui iar aceasta l-a iertat
Alte întrebări interesante