Matematică, întrebare adresată de prof2015, 8 ani în urmă

URGENT...................

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de SummerMars
0

Răspuns:

0,5

Explicație pas cu pas:

\frac{2}{x^{2}+3x } \ +\frac{3}{x^{2}-3 x} -\frac{2x}{x^{2}-9 } =0

\frac{2}{x(x+3)}+\frac{3}{x(x-3)} -\frac{2x}{(x-3)(x+3)} =0\\  (numitorul comun-x(x+3)(x-3) )

\frac{2(x-3)+3(x+3)-2x^{2} }{x(x-3)(x+3)}  =0     deschidem parantezele

\frac{2x-6+3x+9-2x^{2} }{x(x+3)(x-3)} =0         calculam totul ce putem

\frac{5x+3-2x^{2} }{x(x+3)(x-3)}  =0

\frac{-2x^{2}+6x-x+3 }{x(x+3)(x-3)}=0

\frac{-2x*(x-3)-(x-3)}{x(x+3)(x-3)} =0

\frac{-(x-3)*(2x+1)}{x(x+3)(x-3)}     =0      simplificam (x-3)

\frac{-(2x+1)}{x(x+3)} =0

-\frac{(2x+1)}{x(x+3)} =0      inmultim ambele parti cu -1

\frac{(2x+1)}{x(x+3)} =0            x(x+3) ducem in partea lui 0

2x+1=0

2x=-1

x=0,5

0,5 apartine R

S=0,5

Alte întrebări interesante