Biologie, întrebare adresată de robertgta8, 8 ani în urmă

(URGENT). Alcatuiti un minieseu intitulat “Importanta muschilor de pamant si a ferigilor in viata omului”. In acest scop, repectati urmatoarele etape:


- enumerarea a sase notiuni specific acestei teme

- construirea, cu ajutorul acestora, a unui text coerent, folosind corect si in corelatie notiunile enumerate. dau coroana+5 stele


Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tigrulcelbun175
2

Fiecare planta in natura are valoarea si importanta ei ptr mediu , om ,animale si multe alte intrebuintari .

În primul rând mușchii de pamant retin apa , diferite particule solide , formeaza solul pe care îl îmbogățesc prin moartea lor , împiedica eroziunea solului. Intre ei se aduna multă apă iar aceasta evaporandu se ,menține umiditatea pe timp de secetă. Sunt consumati de animale ierbivore , este o sursa importanta de hrana alături de licheni.

În al doilea rand o altă importanta o au ferigile in natura ,deoarece participă la formarea oxigenului , este important ptr lumea vie a planetei noastre . Pot fi folosite ca plante decorative .Ferigile arborescente au format in timp rezerve consistente de huila și antracit .

În concluzie atât mușchii cat si ferigile pe lângă atâtea utilizări eficiente aduc oamenilor inca o întrebuințare importanta ,aceea ca sunt folosite in medicina traditionala , in fabricarea medicamentelor .


tigrulcelbun175: multumesc.
Alte întrebări interesante