Limba română, întrebare adresată de Tincaw, 9 ani în urmă

Urgent
Cateva reflectii personale cu privire la timp . Dau coroana .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Incognito
10
Timpul este o dimensiune a vietii noastre care, probabil, are mai multe proprietati. Cea mai evidenta noua, dar si cea mai suparatoare, este aceea ca timpul este ireversibil. Cred ca ceea ce ne supara in legatura cu ireversibilitatea timpului este faptul ca nu o putem controla. Inventarea aparatului foto, a camerei de filmat, descoperirile in medicina - nimic nu ne ajuta in lupta cu ireversibilitatea timpului.
M-am gandit adesea ca trebuie sa existe o latura a temporalitatii pe care noi, oamenii, sa o putem controla. Poate ca am gasit-o in momentul in care a inceput sa ma preocupe problema modului in care pretuiesc timpul. Chiar daca nu avem control asupra curgerii timpului, putem controla intensitatea cu care traim fiecare clipa a vietii noastre. Cat de frumos ne traim viata? Cat de intens ne bucuram de fiecare zi? Ce aducem in viata noastra? Ce pastram si ce alegem sa lasam in urma? Ce dam timpului sa ia cu el, pentru noi, din trecutul nostru?

Tincaw: Stii cum pot sterge o postare?
Incognito: o postare a ta sau a altcuiva?
Tincaw: A mea
Tincaw: Sa nu vada profa =))
Incognito: nu o poti sterge. Ai nevoie sa ti-o raporteze un alt utilizator. Sau mai ai varianta in care rogi un moderator sa-ti permita sa o modifici.
Tincaw: Raporteaz-o tu =)))
Răspuns de ste
2
O realitate masurabila de-a lungul mileniilor ba cu clepsidra, ba cu ceasurile moderne,timpul ofera intelepciune pamantului si stari de frustratie pamantenilor care, in mod subiectiv si atat de personal l-ar dori oprit undeva, pe la varsta de 40 de ani.
Dorim cunoastere,experienta , intelepciune, dar mai mult decat orice dorim tineretea vesnica.In opinia mea, si din aceasta dorinta a omenirii s-au nascut basmele universale , singurele capabile de a "prinde"si de "a incatusa" timpul intr-o capsula a "tineretii fara batranete" si a unei frumuseti eterne. 
Timpul este jurnalul personal al fiecaruia dintre noi, este o realitate cumulata in secunde, minute, ore...ani, iar ceea ce pentru noi , in acest moment este dureros, adica ireversibilitatea timpului,pentru generatiile urmatoare poate fi o noua provocare. 
Alte întrebări interesante