Limba română, întrebare adresată de cristinutza1208, 9 ani în urmă

URGENT !! DAU COROANA"!!!!
VĂ ROGGG !!!!!!!!

Referitor la cartea " Poveste fara sfarsit" de Michale Ende exprimativă:
impresii prin argumentare
emotii
comparatia intre carte si film
opinii....
Multumesc anticipat !


cristinutza1208: AJUTOORR
cristinutza1208: mai scrieti ??:))

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Lollita
5
Cartea ilustreaza mai bine titlul ”Poveste fara sfarsit” fiindca are asa de multe descrieri (cel putin plimbarea lui Bastian prin jungla și apoi prin desert) incat ai impresia ca nu se mai gata. Din punctul asta de vedere filmul sta mult mai bine, fiindca nu-ti pune nici imaginatia dar nici rabdarea prea mult la incercare. 
Pe de alta parte, in film nu se dezvolta asa de bine relatia lui Bastian cu Atreiu. 
Falkor e dragut (in film), nimic de zis, dar se cam pune accentul pe efecte speciale si se trateaza superficial evolutia interioara a eroului. 
Mie mi-a placut cartea mai mult. In privinta emotiilor si a felului cum sunt transmise, cred ca se aplica acelasi procedeu la toate filmele facute dupa carti. Pentru ca nu e timp suficient in 1-2 ore sa interiorizezi tot ce transmite o carte, se aleg cateva elemente considerate de impact mai mare si eventual cu priza la public, care insa nu constituie neaparat esentialul si in carte.
În cazul de fata, cartea accentueaza rolul lui Bastian in reinventarea Fantasiei și implicit responsabilitatea lui si citind cartea il vazi pasind printr-o lume care se deseneaza atunci, pe loc, urmand dorintele eroului (si asta poate sa fie uneori plictisitor dar pana la urma ajuta sa intelegi lucrurile in ansamblu) pe cand filmul este o aventura a eroului intr-o lume misto, cu fel de fel de creaturi fantastice, pe care el o salveaza cumva nu-stiu-cum (n-am inteles ca eram cu ochii dupa dragoni).
Anexe:

cristinutza1208: multumesc mult
Alte întrebări interesante