Limba română, întrebare adresată de fabianfabi9767, 9 ani în urmă

Urgent! Dau coronita clui mai bun raspuns. Scrieti o compunere cu titlul Sarbatoarea Pastelui


lavinia11eul: cate randuri?
fabianfabi9767: 25
Maria101: Fabianfabi9767 ti-a fost de folos compunerea mea?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Bybybyby
0
           A sosit si sarbatoarea mult iubita de copii,Pastele.Irina e entuziasmata.Incearca sa fie foarte cuminte.De ce?Pentru ca ea stie ca iepurasul aduce daruri doar copiilor cuminti.
          Se culca cu nerabdare.Nu mai poate astepta ziua de maine.Adoarme cu greu.Dimineata,se trezeste si vede o punga mare langa patucul ei.O desface nerabdatoare.A gasit multe dulciuri,hainute,jucarii.Si-a  dat seama ca a fost cuminte!
          A fost un Paste minunat!

Maria101: Sărbătoarea Paştelui
Compunere

A venit din nou Paştele.
De Paşte noi sărbătorim Învierea Domnului Iisus Hristos.
Pregătirile Paştelui sunt: ouăle roşii, pasca, cozonacii, friptura de miel, drobul, plăcinta, roşiile şi multe altele.
Ouăle roşii semnifică sângele Domnului Iisus Hristos, care a curs pe cruce pentru noi.
În vinerea mare noi mergem să ne împărtăşim, iar pe data de 26-27 oamenii se duc la biserică, o înconjoară de trei ori, iar după aceea preotul dă lumină la oameni.
Maria101: Ei se duc spre casă străduindu-se să ajungă cu flacăra lumânării aprinsă. Când ajung acasă ciocnesc ouă şi spun: „Hristos a înviat”, „Adevărat a înviat”.
Pe mine mă bucură această sărbătoare pentru că este dată de la Dumnezeu şi de la Domnul Iisus Hristos.
Răspuns de Maria101
0
A venit din nou Paştele.           De Paşte noi sărbătorim Învierea Domnului Iisus Hristos.           Pregătirile Paştelui sunt: ouăle roşii, pasca, cozonacii, friptura de miel, drobul, plăcinta, roşiile şi multe altele.           Ouăle roşii semnifică sângele Domnului Iisus Hristos, care a curs pe cruce pentru noi.           În vinerea mare noi mergem să ne împărtăşim, iar pe data de 26-27 oamenii se duc la biserică, o înconjoară de trei ori, iar după aceea preotul dă lumină la oameni. În vinerea mare noi mergem să ne împărtăşim, iar pe data de 26-27 oamenii se duc la biserică, o înconjoară de trei ori, iar după aceea preotul dă lumină la oameni. Ei se duc spre casă străduindu-se să ajungă cu flacăra lumânării aprinsă. Când ajung acasă ciocnesc ouă şi spun: „Hristos a înviat”, „Adevărat a înviat”.           Pe mine mă bucură această sărbătoare pentru că este dată de la Dumnezeu şi de la Domnul Iisus Hristos.  






Alte întrebări interesante