Biologie, întrebare adresată de petronela1, 9 ani în urmă

URGENT!DAU CORONITA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!facetimi un eseu va rog pe tema'' comportamente de reproducere la animale'' dau coronita;)cit mai repede


petronela1: CU TOATE FAZELE DACA SE POATE;)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Lordoftime
1
S-a descoperit ca, in momentul in care doresc sa isi arate dragostea fata de parteneri, elefantii produc un fel de unde seismice de joasa frecventa ce se transmit la suprafata pamantului la o distanta de cativa kilometri. Mai mult de atat, atunci cand elefantii aud „strigate” de imperechere , raspund atat acustic cat si prin unde seismice.

Inainte de imperechere, masculul si femela se izoleaza de grup. Raman apoi impreuna timp de doua saptamani, ulterior, masculul isi va cauta o alta femela pentru reproducere.
Atunci cand un cal de mare intalneste o femela pe placul sau incepe sa danseze in jurul ei, scotandu-si in evidenta buzunarul pe care il poarta pe burta. Daca femela il place la randu-i, incepe sa valseze cu el, lucru ce dureaza ore intregi, uneori chiar zile. Apoi femela isi depunde ouale in buzunarul calutului si el ramane insarcinat!
Porcii spinosi au o relatie amoroasa foarte asemanatoare cu cea a oamenilor. Masculul si femela de porc spinos formeaza un cuplu stabil si fac dragoste in fiecare noapte. Chiar si atunci cand este gestanta, femela il solicita pe mascul chiar si de 8 ori consecutiv. Atunci cand se reproduce, femela isi lipeste spinii de piele, pentru a nu-si ranii partenerul.

Alte întrebări interesante