Limba română, întrebare adresată de CocoRusescu, 9 ani în urmă

urgent! !!Dau coroniță! !!
vreau tot subiectul 1!!!

Anexe:

catalinapaulina: Da...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de oraderomana
1
1. deosebit , compromisul , pune 2. Marcheza substantivul in Vocativ 3. Joi 21 aug , in cateva minute 4. a. Cei doi au avut un pact , dar unul dintre ei nu mai vre sa il respecte b, cei trei asteapta sa inceapa un spectacol de la Viena 5. Eu cred ca , secventa data , ne demonstreaza ca Stefan il cam ia peste picior pe Jeff cu matematica , stiind ca Jeff e corigent . Asa ca , Stefan pare un baiat mai rautacios si zice ca nu a mai cunoscut un mai mare corigent ca el niciodata . Sper ca te-am ajutat

CocoRusescu: Pai și B?
catalinapaulina: Acum il fac eu. Ti-l trimit imediat
CocoRusescu: ok... îl poți pune în alt comentariu
Răspuns de catalinapaulina
1
1) special=deosebit
   invoiala=intelegerea
  asaza=pune
2) separa un substantiv in vocativ
3) "joi", "12 August" 
4) idei secundare: -era 12 august
                              -postul se transmite prin viena
5) In adevar,muzica are in componenta ei si matematica, dar Stefan il ia in deradere pe Jeff. Ii arunca o replica usturatoare pentru Jeff, a fi corigent la oricare materie e rusinos. Acesta este un conflict dramatic minor,pe care autorul il foloseste pentru a "condimenta" opera.

        Genul dramatic cuprinde opere destinate reprezentarii scenice. De aceea, creatie impune anumite limite in ceea ce priveste timpul si spatiul.Conflictul dramatic este axa in jurul careia se desfasoara actiunea. Modul predominant de expunere este dialogul,inaintea fiecarei replici fiind mentionat numele personajului. Autorul nu intervine in text decat cu scurte indicatii scenice(didascalii) pentru a aface precizari legate de decor dau de mimica si gestica personajelor.Textul dramatic este impertit pe acte si scene. "Jocul de-a vacanta" apartine genului dramatic intrucat are toate aceste trasaturi.
         In primul rand,modul predominant de expunere este naratiunea, inaintea fiecarei replici fiind specificat personajul. Conflictul dramatic se desfasoara intre Corina,Jeff si Stefan. Intamplarea se petrece in data de 12 August. Cei trei stau pe terasa si povestesc cand Corina isi aminteste de hobby-ul ei:muzica. Se starneste o discutie cu privire la ascultarea muzicii din care Jeff se supara si iese trantind usa de pe scena. 
      In al doilea rand,se remarca prezenta didascaliilor:gestica("cu un gest de plictiseala"), mimica(enuntand). Textul este impartit pe scene si acte, fragmentul este actul XVII. Autorul caracterizeaza usor personajele: Corina-iubitoare de muzica,Stefan-ironic,Jeff-atent cu domnisoara,are rabdare, dar se enerveaza foarte usor.
        Coroborand argumentele aduse, consider ca "Jocul de-a vacanta" este o adevarata opera literara apartinand genului dramatic

catalinapaulina: Sper sa-ti fie de folos! :)
Alte întrebări interesante