Geografie, întrebare adresată de pcvlad02owy79p, 8 ani în urmă

Urgent! Elaborati un text cu continut stiintific asupra problematicii utilizarii resurselor regenerabile, utilizand in mod adecvat termenii : globalizare, societati transnationale, occidentalizare, mass-media si internet.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tigrulcelbun175
3

Răspuns:

Influenta pe care a avut o asupra noastră (mass media ) Este importanta deoarece prin intermediul lor oamenii au aflat, stiu cum sa valorifice , resursele de energie regenerabile si cunosc secretul economisirii consumului de energie . Cu toții știm că lumea intreaga se confruntă cu poluarea mediului si cunoastem efectele grave de ( globalizare) de la tv .de pe rețelele de socializare (.Multe societăți )au nevoie de energie care sa fie ieftina si sa nu polueze ,energia regenerabila. Sistemele energice solare, eoliene si geotermale nu generează dioxid de carbon ,iar biomasa absoarbe dioxidul de carbon

Energia solară inseamna transformarea luminii soarelui in energie termică sau electrica ptr uzul nostru , noi folosim 2 tipuri de energie solară: energia termică solară si fotovoltaica .Energia solară foloseste panouri fotovoltaice ptr a alimenta cu electricitate obiectele casnice uzuale : televizor , frigider , calculator ptr a avea( internet ) dar si ptr a genera curent ptr întreaga casa prin amplasarea lor pe acoperișurile locuintelor .Sunt (societăți transnationale )care utilizează cel mai mult energia solară din țările: Germania ,America ,Japonia . Eoliene este transformarea energiei vântului cu ajutorul turbinelor eoliene in electricitate .Turbinele eoliene moderne transformă energia vantului in energie electrică. Tarile unde s au produs metode de (occidentalizare )si care foloseste cel mai mult acest tip de sursa de energie sunt :Danemarca , Germania Portugalia etc . Geotermale - este o energie nepoluata si este folosita in directii energetice , încălzire electricitate si pompe geotermale .Apa fierbinte si aburii aflați în zonele cu activitate vulcanică si tectonica sunt utilizate ptr încălzirea locuințelor si ptr producerea electricitatii Căldură geotermala poate fi folosita la încălzirea locuințelor si a unor întregi orașe, la creșterea plantelor in sere ,la încălzirea apei ,in crescătorii de peste .Islanda este tara care foloseste această energie .

Alte întrebări interesante