Limba română, întrebare adresată de celenterate, 9 ani în urmă

URGENT !!!! george cosbuc pasa hassan referat scurt

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 973872534
8
                                       Pasa Hassan - referat
 
      
Opera literara ,, Pasa Hassan" este o balada culta apartinand poetului George Cosbuc si care evoca un eveniment istoric desfasurat in anul 1595, la Calugareni.
 
       
Titlul este format din doua substantive, unul din ele fiind un substantiv comun si unul propriu. Titlul sugereaza numele conducatorului otoman, pasa Hassan, care in antiteza cu voda Mihai este un las, fapt ce reiese si din versurile ,, Dar pasa ramane alaturi de drum/ Departe de lunca" pe cand voda Mihai ,, Ca volbura taomnei se-nvarste el roata/ Si intra-n urdie ca lupu-ntre oi. "
 
        
Figura impunatoare a domnitorului Mihai Viteazul evidentiaza curajul si vitejia intregii armate in fata dusmanilor. Adjectivul ,, viteaz" transformat in substantiv prin articulare are rolul de a da o mai mare atentie personajului nostru viteaz care lupta fara teama impotriva armatei otomane, in final reusind sa o infranga.
 
      
Dispretul poetului fata de armata otomana care se retrage cu lasitate este facut de catre poet la sfarsitul acesteia existand in schimb o mai mare bucurie pentru victoria obtinuta de armata romana in lupta de la Calugareni.







celenterate: Multumesc !
973872534: Cu plăcere!
Alte întrebări interesante