Limba română, întrebare adresată de gyrlyanyana, 8 ani în urmă

Urgent!Multumesc anticipat!Dau 29 puncte!!!
Textul:Vizita de Ion Luca Caragiale
Fa o scurta caracterizare (6-8 propozitii trasaturi morale)unuia dintre personaje la alegere:
a.naratorul
b.madam popescu
c.ionel
d.jupineasa
Utilizeasa determinativele pe care le-ai propus in exercitile anterioare
Argumenteaza (in patru-enunturi)trasaturile de caracter enuntate folosind ca baza textul schitei Vizita

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Persick
1
c)Ionel
Ionel este un baietel mic foarte alintat si destul de energic.Mama sa ii ofera foarte multa atentie baiatului si nici odata nu il pedepseste avand grija de educatia lui.Insa jupineasa nu era destul de incantata de acest comportament neatent si agitat.Este un pic cam galagios dar  nimeni niciodata din aceasta cauza nu inledepseste.In fata la oaspete dorea sa arate matur iar parintii chiar ii permiteau sa fumeze tabac.Totusi era un copil ca toti altii.
Răspuns de necontenit
4
Ionel este un băiețel de 8-9 anișori,îmbrăcat în uniforma de roșiori, care face parte dintr-o familie burgheză care își poate permite orice dar își educă greșit copilul.
Copilul e neastâmpărat si de nestăpânit. Nu sta locului o clipă. Se joaca cu mingea in salon si e gată sa răstoarne mașină cu spirt pe care se făcea cafeaua.
E lipsit de bună-cuviință, needucat: face gălăgie cu toba, cu trompeta, încât mama si musafirul nu se pot înțelege. Mănâncă direct din cheseaua cu dulceață iar apoi toarnă dulceață in șoșonii musafirului.Răstoarnă ceasca de cafea pe pantalinii acestuia fiindcă se joaca cu mingea in salon.
Nu e prea inteligent fiindcă nu stie că maiorii nu cântă din trâmbiță.Când află ca aceștia merg in fruntea trupei cu sabia in mână,scoate sabia si o ataca pe slujnică si pe mama sa
Are deprinderi urâte fiindcă fumează desi e copil si e nepoliticos. El raspunde obraznic musafirului care ii atrage atenția ca nu e bine sa fumeze
Obrăzniciile ,deprinderile urâte ale copilului sunt tolerate de mamă și privite cu îngăduință si admiratie.Comportamentul băiatului denotă educația greșită făcută de mama sa .

Alte întrebări interesante