Limba română, întrebare adresată de radulescualina2, 9 ani în urmă

URGENT!!!! O COMPUNERE DE 15 RANDURI CU O INTAMPLARE DINTR-O TABARA MEDIEVALA CU NEOLOGISMELE:
- cetina,haiduc,mare la sfat,a priponi,burbusel,murg,sirep,potera,rancheza,a da vama,plosca,palos,rogoz,savai,cumpat,a da seama,zor,micsunea,varsat(boala contagioasa)
ATENTIE!!!! DAU 60 PUNCTE SI REPORT CELOR CARE DAU RASPUNSURI INAFARA DE AM MENTIONAT

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ALXMASTER
1
    Era o zi de toamna in anul 1987.. In timp ce ma aflam pe veranda casei mele.. uitandu.ma la vecinul ce isi priponea calul peste drum ma gandeam ce fapte de haiducie sa fac in acea zi.
     O cetina de brad se misca usor in fata casei creeand o atmosfera placuta.Dintr.o data varul meu a dat vama gafaind si ostenit in casa. A inceput sa vorbeasca rapid si fara sens.Desi i.am spus sa vorbeasca clar si raspicat nu a facut.o asa ca mi.am pierdut cumpatul si l.am lovit peste fata.Debia dupa aceasta s.a potolit si a inteles ideea.
      A inceput sa imi spuna despre o tabara medievala foarte atractiva unde am putea sa mergem cu prietenii..Am fost imediat de acord si am inceput sa ma pregatesc pentru mica tabara. Mi.am luat ploasca si am dat zor in masina.In cateva ore am fost acolo obositi si plictisiti.. Cand am intrat in tabara un platos ascutit de pe unul din garduri mi.a atras atentia.. Era atat de stralucitor.. In scurt timp au fost prezentate subiectele fiind vorba despre multe traditii vechi din Evul Mediu. A fost foarte plictisitoare prima parte.Tot timpul ma uitam la baiatul cu varsat de langa un amic de.al meu.. Nu prea m.a impresionat asa ca am zis sa fac o plimbare in natura.Am plecat neobservat pe drumul codrului.
         Aici am fost uimit de maretia si frumusetea padurii.Din departari parca se auzea potera strigand dupa cei nedrepti.Acest sentiment mi.a dat o stare de sumbrietate. Fara sa imi dau seama m.am ratacit. In primele minute nu m.am panicat dar dupa am inceput sa strig disperat dupa ajutor.Dintr.o data varul meu imi da un cot.. In realitate ma aflam in mijlocul taberei dar din cauza plictiselii am fost atat de desprins de lume incat totul parea real.
        Afost o intamplare de neuitat pentru mine

Sper ca e ok... BAFTA

radulescualina2: nu s toate da e ok
ALXMASTER: nu prea am putut sa ma leg de toate...
ALXMASTER: nu prea aveau legatura ...
radulescualina2: da cam asa e
radulescualina2: profa nebuna
ALXMASTER: :))
Alte întrebări interesante