Limba română, întrebare adresată de maryaly777, 8 ani în urmă

urgent o scrisoare catre motan​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de zixhvh
1

Răspuns:

Dragul meu Motan,

E prima scrisoare catre tine. Probabil ca nu o vei citi, dar eu iti scriu. Una din fundatiile tale a lansat o interesanta campanie pentru ajutorarea celor care nu prea au avut noroc in viata. Ideea e buna in principiu si sper sa faca pe unii sa zambeasca. Iti transmit ca nu am nici un dubiu asupra onestitatii cheltuirii sumelor ce vor fi stranse.

Totusi, zici ca esti om de afaceri. Nu stiu cum te-a invatat pe tine Fuad sa faci afaceri sau ce ai inteles tu. Oamenii aia pe care i-ai angajat tu acolo fac o campanie de 2 lei (joaca farmville pe facebook -> verifica peretele). Simpla oferta a unui cont in care oamenii doneaza cel mai valoros lucru de pe lumea asta – banul, e total jignitoare. Fundatia ta nici macare nu are un site consistent din care sa ma informez asupra proiectelor desfasurate, expertiza, recomandari, etc. Mai departe, campania nu prevede nici o schema de recunostinta pentru cei care doneaza. Fundatiile certificate – de exemplu AKIM, ofera trei variante (multumire nominala, multumire anonima, multumire partiala). Nu toti vor sa ramana anonimi. Pe de alta parte, unii ar vrea sa doneze bunuri nu numai bani. Probabil stai prost cu logistica si fetele de la fundatie joaca farmville. Dar, nu te astepta sa iti dau cel mai valoros bun al meu – banul fara ca voi sa faceti nimic. Puteti inchiria un spatiu si organiza transporturi. Daca e prea greu, puteti face un contract cu Posta sau firme de curierat astfel incat sa pot trimite pachetele cu ajutoare direct la sinistrati pe cheltuiala fundatiei. Cheltuiesc si eu, cheltuiesti si tu. Asta o rezolvi repede: trimiti niste cupoane / vouchere doritorilor de a dona.

Personal am 30 kg de haine pe care le pot dona oricand. Si mai am cunostinte care pot face asta cu bunuri. Sper sa strangem vreo 500 kg. Avand in vedere cele de mai sus – neincredere in capacitatea fundatiei tale de a gestiona banul, ne organizam noi. In fond asta si inseamna actiune civica – oamenii se intalnesc si muncesc in folosul comunitar. In incheiere, te felicit pentru incercarea ta, dar imi pare rau sa te anunt ca salariatii tai de acolo, desi lucreaza la privat, tot ca niste bugetari se comporta.

Ab imo pectore, Liviu Pantazi.

PS: Refuz sa cred ceea ce zic unii ca prin campania asta , tu faci reclama mascata pentru Care_fura (Carrefour) si le faci si vanzare pe praful asta.

Explicație:


maryaly777: multumesc mult dar imi trebuie una mai scurtă de clasa 2
zixhvh: poti sa mai tai cv din ea
Răspuns de bogdanpatrick10
0

Explicație:

Draga Moti,

Ma numesc .... și vreau sa îți zic ca ești cel mai tare motan (Moti) deși cred ca nu vei citi scrisoarea îți mulțumesc că îmi iești alaturi

Cu drag,

............

Alte întrebări interesante