Ed. tehnologică, întrebare adresată de andreexx, 8 ani în urmă

URGENT!!! Realizează o compunere cu titlul "Evoluția hainelor de-a lungul timpului" cât mai multe detalii și rânduri
Dau 100 de puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de hii60
1

Răspuns:

Moda și felul în care ne îmbrăcăm au trecut, de-a lungul timpului, prin diferite schimbări. Oamenii și-au adaptat hainele la schimbările culturale sau politice pe care le-a suferit societatea.

Așadar, datorită multiplelor imagini artistice de diferite feluri vedem cum s-au îmbrăcat oamenii în trecut, în funcție de perioada în care au trăit. Se poate spune astfel că evoluția societății joacă un rol important în modificările aduse modei. Acest lucru poate fi observat și în zilele noastre. Istoria modei ne oferă o imagine clară asupra felului în care au evoluat diferite articole vestimentare odată cu trecerea anilor.

Cu toate că hainele pe care alegem să le purtăm nu ne definesc, acestea pot să înfățișeze personalitatea noastră. Deși hainele au reprezentat o necesitate încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au început să vorbească despre modă abia prin jurul anilor 1850. Moda a început să se dezvolte în mod accelerat doar în momentul în care au intervenit mijloacele de informare.În această epocă designul era impus de romani. Stilul adoptat era împrumutat de la barbari, arabi și bizantini. Cum societatea a avut o influență puternică asupra felului în care oamenii s-au îmbrăcat încă de pe atunci, ei au ales să poarte veșminte modeste. Toga era folosită în special la evenimente oficiale. Tendința îmbrăcămintei consta în acoperirea corpului.

Un alt lucru interesant legat de această perioadă a fost adoptarea chiloților. Bărbații purtau pe atunci un fel de pantaloni scurți. Jambierele și șosetele din piele au fost introduse în garderobă tot atunci.

Turbanele, pălăriile și pantalonii largi erau foarte populari în rândul arabilor. În Spania erau la mare căutare modelele de design maurez. Acesta a fost momentul în care atelierele de creație se întreceau în crearea de modele cât mai inovatoare.Moda, așa cum este cunoscută astăzi a prins contur în epoca Renașterii. Atunci au apărut profesioniști în arta cusutului. Croitorii se străduiau să creeze cele mai frumoase costume, folosind diferite culori. De asemenea, ei puneau accentul pe mâneci și pliuri. În timp ce bărbații purtau un duo format din pantaloni scurți și gorget, femeile purtau corsete strânse pe talie care aveau bustul ridicat. Acela a fost și momentul în care a apărut crinolina.

În secolul al 16-lea moda nu era atât de evoluată ca în zilele noastre. Oamenii care făceau parte din clasele sociale de jos se îmbrăcau în haine modeste. Cum nu își permiteau să apeleze la un croitor sau materiale scumpe, trebuiau să improvizeze. Pe de altă parte, aristocrații aveau multe resurse pe care le puteau folosi pentru a plăti pe cineva să le croiască haine. Ba mai mult, curtea regelui Ludovic al XIV era etalon al modei la acea vreme. Aristocrații se adunau să joace diverse jocuri și să se distreze împreună. Atunci au început să se răspândească și jocurile de cazinou. Acestea au fost introduse aristocraților din Monte Carlo și toată lumea se aduna pentru a lua parte la astfel de evenimente.Unul dintre cele mai importante momente din istoria modei a reprezentat schimbarea pe care femeile au decis sa o facă asupra hainelor purtate. De aceea, în primii ani ai secolul al XX-lea femeile au renunțat la corsete, lăsând la vedere formele naturale și totodată, au început să-și arate și picioarele.

Pentru prima dată în istorie apare fusta mini și moda unisex. Femeile au putut în cele din urmă să poarte și pantaloni. Moda de la acea vreme era una lejeră, hainele fiind de tip sport. Odată cu popularizarea blugilor s-a dezvoltat din ce în ce mai mult producția de haine în lanț. Ca rezultat, oamenii au putut să cumpere îmbrăcăminte la prețuri accesibile. Un alt avantaj era faptul că diferența dintre clasele sociale se vedea prin tipul de țesătură și nu prin designul adoptat.

Au existat multe schimbări în ceea ce privește moda de-a lungul timpului. Totuși, cu siguranță vor mai exista modificări asupra felului în care ne îmbrăcăm având în vedere că moda reprezintă una dintre cele mai importante industrii ale lumii. Fiecare dintre noi are posibilitatea de a se îmbrăca în concordanță cu preferințele personale și cu alți factori decisivi. Moda este importantă pentru societate, dar nu ne definește ca oameni.

Anexe:

hii60: sper să te ajute!
andreexx: Ms mult ✨️
Răspuns de mariaaa644
1

Răspuns:

Evolutia hainelor de a lungul timpului

Este evident cum moda se schimba de la un an la altul. Fiecare dintre noi are propria viziune asupra aspectului hainelor. In fiecare an apare un nou trend dupa care majoritatea oamenilor, in special adolescenții sunt înnebuniți.

Ma uitam acum ceva timp prin pozele mamei mele din liceul si am observat ca majoritatea fetelor purtau pantaloni evazați. Nu pot spune ca sunt chiar pe gustul meu, insa părerile sunt personale si nu se discuta.

De a lungul timpului majoritatea hainelor au început sa fie mult mai copilărești si mai viu colorate.

Anul trecut a fost un nou trend cu șosete lungi...si zic nou trend pentru ca aceste sosete erau purtate vara. Cum ziceam mai sus, aceste schimbări de vestimentație apar in special la adolescenți, iar cei mari nu prea înțelegeau rolul sosetelor lungi vara.

Chiar sunt foarte curioasa ce trenduri vor mai aparea

Sper ca te am ajutat... Asta a fost ceea ce mi a trecut prin cap acum

Alte întrebări interesante