Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

URGENT! Redactează o compunere de 15-25 randuri ,în care să argumentezi că scena 11 din opera Titanic Vals de Tudor Mușatescu aparține genului dramatic .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
702
        Genul dramatic cuprinde totalitatea operelor scrise cu scopul de a fi reprezentate pe scena. In opinia mea, fragmentul extras din opera dramatica ,,Titanic Vals" apartine genului dramatic deoarece prezinta toate particularitatile specifice acestuia.
         In primul rand, autorul isi exprima in mod indirect gandurile si sentimentele prin intermediul actiunii si al personajelor, actiunea fiind limitata in timp si spatiu. Textul este constituit dintr-o succesiune de replici ale celor... personaje. Cu ajutorul acestor replici se contureaza niste intamplari si un univers existential. Modurile dominante de expunere sunt dialodul care are rolul de a dinamiza actiunea si de a evidentia trasaturile personajelor, monologul dramatic care are rolul de a dezvalui gandurile personajelor dar si parerea acestora despre ceilalti. Un alt mod de expunere prezent in text este descrierea si naratiunea care apare doar in indicatiile scenice.
          In al doilea rand, cu ajutorul indicatiilor scenice se schiteaza un decor si se sugereaza o atmosfera. Paranteza de la inceputul fragmentului aduce informatii referitoare la vestimentatia, mimica si gesturile personajelor.Personajele scenei 11... sunt prezentate la inceputul fragmentului privind vestimentatia... acestora.
         In concluzie, avand in vedere cele mentionate anterior putem afirma ca fragmentul extras din ,,Titanic Vas'' de Tudor Musatescu se incadreaza in denul dramatic

Utilizator anonim: am luat 10 cu demonstratia asta ;**
Utilizator anonim: ;**
lidia6: multumesc mult
Utilizator anonim: ma bucur ca te-am putut ajuta, dar nu numai pe tn cat si pe ceilalti
Alte întrebări interesante