Limba română, întrebare adresată de EuCatalin123, 9 ani în urmă

URGENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Redacteaza o compunere de 150-250 de cuvinte,o compunere in care sa iti exprimi opinia in legatura semnificatia tltlului ,prin raportare la continutul textului. -sa formulezi o opinie despre smnificatia titlului (''In miezul verii'') -sa sustii opinia formulata prin doua argumente,valorificand textul -sa ai un continut adecvat tipului de text si cerintei formulate -sa respecti precizarea privind numarul de cuvinte AJUTATI-MA VA ROG E PT MAINE MA ASCULTA

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alacarenustiie
21
Nu am timp sa redactez exact, iti dau cateva idei si o redactezi tu dupa: Titlul este un element de compozitie care se raporteaza la continutul teztului, sugerand semnificatia sa de ansamblu.
La nivel morfologic, titlul ,,In miezul verii" este structurat prin prepozitia IN si substantivele comune MIEZUL si VERII. Acesta face referire la timpul in care se petrece actiunea. 
Ideea din titlu este valorificata in text cu ajutorul fig de stil si al imag artistice: ..... (dai exemple) si este sustinuta de cuvinte care apartin campului semantic al ideii din titlu :.......( scrii cateva cuvinte care au legatura cu titlul) .
 Faci si tu o incheiere frumoasa apoi. :) Si pe mine m-a ascultat ieri neanuntat din titlu, si asta am zis. Sper sa iei 10!
 

Alte întrebări interesante