Limba română, întrebare adresată de larisascripca20002, 8 ani în urmă

URGENT!!!Text argumentativ in care sa argumentezi dacă evoluția in domeniul artistic poate fi sau nu influențată de contextul social-politic-cultural al unei epoci. DAU CORONIȚA!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sabrina168
8

Răspuns:

Ce-a mai frumoasa exprimare a gandurilor omului este arta.

Arta are rolul de a impresiona, de a captiva, de a transmite stări, sentimente receptorului.

Consider că, fără să realizăm, arta ne comunică despre viețile noastre și ne determină să ne regasim în ea.

Dupa cum spunea si marele filozof Immanuel Kant “Arta nu doreşte reprezentarea unui lucru frumos, ci reprezentarea frumoasă a unui lucru.”

Un prim argument ar putea fi că o operă de artă izvorăşte din sensibilitatea artistică a creatorului său, fiind rodul talentului, inspirației dar şi al efortului depus.

Arta are un rol important în crearea sensibilității umane. Arta educă și modelează caracterul omului, îl purifică, înnobilează sufletul, acesta devenind echilibrat, încrezător în forţele proprii.

De exemplu, aflându-ne în situația de a conversa cu o persoană, arta poate constitui un subiect. Așa, putem lega o prietenie cu acea persoana, afirmațiile și perspectiva sa despre artă oferindu-ne informații despre modul acesteia de a percepe lumea.

Un al doilea argument ar fi faptul că un rol important îl au metaforele vizuale, viețile personajelor, unghiurile din care sunt abordate diverse aspecte sociale, ceea ce face ca opera să aparţină esteticii şi nu documentului istoric fara pic de impact vizual.

Un bun exemplu ar putea fi un film istoric despre voievodul Ştefan cel Mare ce se bazează pe adevărul istoric, dar creaţia ce ilustrează evenimentele vizual este o reprezentare “frumoasă”, artistică despre acea vreme.

De asemenea, arta trebuie să impresioneze receptorul, să-i transmită o stare, o emoţie, o evidențiere, în funcţie de opera respectivă.

Un alt argument ar fi că arta ne poate ajuta sa îi intelegem și să îi acceptam pe cei din jurul nostru și ne poate schimba punctul de vedere asupra unor probleme. De exemplu, cu o simplă reprezentare grafică realizată de cineva , putem interpreta latura psihică a acestuia, sentimentele transmise prin acea reprezentare, gandurile creatorului etc.

O creaţie trebuie să atingă sensibilitateacelui celui ce o admiră, emoţionându-l, creându-i o stare de bine, o bogăţie spirituală.

Educarea nu se rezuma doar în a ști să scrii, să citești, ci și în a-ți cunoaște istoria neamului și marele realizari ale stramoșilor. O persoană ce nu a vizitat niciodată un muzeu, nu a ascultat niciodată muzică clasică sau nu a citit niciodată creații ale marilor poeți și scriitori nu are același nivel de educație cu una care a citit cel puțin o poezie.

Cu toate că unele persoane considera operele de artă ca fiind hidoase sau neatrăgătoare. Acestea trebuie să conștientizeze faptul că o anumită artă nu este pentru oricine, trebuie să o înțelegi. Nu te poți aștepta ca un iubitor de pictură modernă să aprecieze la fel de mult o pictură clasică.

Arta se bazează pe capodopere, însă pentru a fi apreciată trebuie înțeleasă viziunea artistului, ba chiar trăită.

În concluzie, rolul artei este de a transmite gândurile artistului, viziunea sa. Aceasta trebuie să îi sensibilizeze pe oameni prin reprezentarea artistică a unui lucru, să îi îmbogațească spiritual, nu doar sa redea efectiv un obiect ce nu transmite nimic, trebuie să îl emoționeze pe recept

sper ca team ajutat nustiu dar eu cam asa am inteles conditia daca nu este bun scuze

Alte întrebări interesante