Matematică, întrebare adresată de rascotaroxanaoz928k, 8 ani în urmă

urgent va rog :)))))))​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tcostel
2

 

\displaystyle\bf\\6\sqrt{3}+2(1-\sqrt{27})=\\\\=6\sqrt{3}+2(1-\sqrt{9\times3})=~~~Scoatem~factorii~de~sub~radical.\\\\=6\sqrt{3}+2(1-3\sqrt{3})=~~~~~~Desfacem~paranteza.\\\\=\underline{6\sqrt{3}}+2-\underline{6\sqrt{3}}=\boxed{\bf2}~~~~~~Am~redus~termenii~asemenea.


rascotaroxanaoz928k: Multumesc frumos
tcostel: Cu placere !
Alte întrebări interesante