Studii sociale, întrebare adresată de gabbigab03, 9 ani în urmă

URGENT VA ROG! 80 DE PUNCTE
Se poate afirma ca timpul este cea mai costisitoare resursa,Argumentati afirmatia completand tabelul urmator
Motivul:
Nimeni nu poate produce sau oferi mai mult timp
Argumentare :

O argumentare cat se poate de lunga va rog (Aceasta tema este primita la economie)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de OiLoveYouO
11
Timpul este una dintre cele mai prețioase resurse pe care le avem. Nu trebuie irosit, deoarece acesta nu revine, momentele care ne intervin în viața nu pot fi derulate în realitate, ci poate doar cu ajutorul tehnologiei. Timpul nu înseamnă secunde, minute, ani. Acestea sunt convenții create de oameni. Timpul în sine înseamnă durata unei clipe fericite, a unei emoții, a memoriilor și este vizibil numai la nivelul corpului uman care îmbătrânește , si in general la fiintele si lucrurile efemere. Nu exista elixirul tinereții, pentru ca tinerețea este doar o etapa a vieții care trebuie depășită prin maturitate.
Nu putem procura "mai mult timp", timpul este scump. Când avem de făcut un proiect, o lucrare, un eseu suntem limitați din punct de vedere temporal. Rareori ni se oferă o a doua șansă, adică o durata mai lunga pentru realizarea a ceva. Așadar, "timpul" nu e ceva procurat de om, nu e ceva ce poate fi produs și nici ceva ce poate fi prelungit sau oprit!

OiLoveYouO: Sper ca este un răspuns satisfăcător. Succes!
gabbigab03: Multumesc foarte mult!
OiLoveYouO: Cu mult drag!
Răspuns de aurelcraciun59
5
                                     Oricine în viata a adus sau a primit scuza nu am avut timp sa.....Se spune ca timpul costa bani si exista un mare adevar în aceste cuvinte.la munca scoala sau acasa avem de îndeplinit niste sarcini unele mai placute altele mai putin placute dar care tot trebuie facute. De exemplu la scoala nu toate materiile le facem de placere de aceea trebuie sa existe o motivatie  puternica de genul concurentei,primirea unei recompense substantiala fie ea materiala sau de alt fel.Atunci totul se poate transforma intr-un timp scurt si poate cu un mic ajutor cerut la momentul oportun intr-o reusita .Dar pentru ca acest lucru sa se întample avem mare nevoie de o organizare eficiente în sensul de a nu pierde timpul care poate fi de partea si în ajutorul nostru. O mai buna împartire a timpului între ceea ce ne place,ce trebuie sa facem, în asa fel încat timpul sa nu ni se para prea lung sau prea scurt ,sa nu ne plictisim de anumite situatii. Atata vreme cat nu ne putem opune trecerii timpului singura solutie este sa-l folosim cat mai bine respectand anumite reguli. Astfel o planificare cu ceea ce avem de învatat pentru ziua urmatoare începand cu cele mai usoare care ne fac placere rezervandu-ne timp suficient si pentru cele mai putin placute dar urgente.
Daca nu ne facem aceasta planificare totul se poate transforma într-un haos iar rezultatele nu vor fi cele asteptate.Ne putem folosi si de tehnologie care ramane pentru multi un ajutor de netagaduit.
                           Timpul trece nimeni nu-l poate întoarce dar ce putem face este sa-l folosim  cu noi si pentru noi
Alte întrebări interesante