Matematică, întrebare adresată de emilemil651, 9 ani în urmă

urgent , vă rog frumos ☺️

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de matandreea7450Deaa
1
x² - 2(1 - m) x + m + 5 = 0

x² + m -2x (-m+1) + 5 = 0
x² + m + 2xm - 2x•1 + 5 = 0
x² + 2mx - 2x + m + 5 = 0
x² + 2mx - 2x + 5 = -m
x² + 2mx - 2x + m - m + 5 = 0-m
x² + 2mx - 2x = -m - 5
x = x² + 2mx - 2x + m + 5 = 0

x² + m + 5 - 2x (-m + 1) = 0
x² + m + 5 + 2xm - 2x • 1 = 0
2xm + m + 5 - 5 = x² + 2x - 5
2xm + m = x² + 2x - 5
x² + 2xm + m - 2x + 5 = 0
2xm + m - 2x + 5 = -x²
x² - x² + 2xm + m - 2x + 5 = 0 - x²
x² + m + 5 - 2x(-m + 1) = 0
2xm + m + 5 = -x² + 2x
2xm + m - 2x + 2x + 5 = -x² + 2x
2xm + m = -x² + 2x - 5
2xm + m + 5 - 5 = -x² + 2x - 5
x² + m + 5 - 2x (-m + 1) = 0
m(2x + 1) = -x² + 2x - 5
m = -x² + 2x - 5 / 2x + 1.
Alte întrebări interesante