Geografie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

urgent va rog :((( frumos dau coroana si la această fișă toată si la a 2 postată pe pagină​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adresaana
1

Răspuns:

Germania are una dintre cele mai dezvoltate economii nationale de pe Glob, fiind considerată „motorul industriei europene”.

În primul rând, Germania are cea mai mare economie naţională din Europa. Este lider european în exporturi, acestea reprezentând mai mult de o treime din producţia naţională.

În al doilea rând, Germania este cea mai mare producătoare de energie electrică din Uniunea Europeana, obținută mai ales in termocentrale si atomocentrale.

În al treilea rând, pe baza minereurilor importate, Germania produce cantități uriașe (locul V in lume și I în Uniunea Europeană) de oțel, cupru și aluminiu. Aceste metale sunt prelucrate in cadrul industriei constructoare de mașini, care produce: automobile, locomotive, aparatură electronică, utilaje și multe altele.

Cea mai importanta regiune industriala a Germaniei este Regiunea Ruhr, situata in partea central-vestica a Germaniei la confluenta raurilor Rin si Ruhr. Orasele din regiune formeaza o conurbatie: Koln, Duisburg, Dusseldorf, Bochum, Essen. Factorul care a declanșat dezvoltarea regiunii a fost existenta zacamintelor de huila coxificabila. Pe baza huilei s-au dezvoltat industria energetica (termocentrale), industria siderurgica, constructoare de masini si petrochimica. In ultimul timp, bazinul Ruhr a pierdut din ponderea industrială, dar a câștigat în servicii, media si concerce comerciale.

A.

1. Potentialul turistic reprezinta ansamblul obiectivelor naturale si antropice cu valoare turistica.

Castelul Peles este construit pe Valea Prahovei.

Izvoarele minerale si termale reprezinta baza turismului balnear (de tratament).

2. turism de agrement, turism balnear (de tratament), turism sportiv

3. economici (veniturile populaţiei, tarifele produselor turistice), tehnici (performanţele mijloacelor de transport, dotările tehnice ale structurilor de primire), politici (regimul vizelor, formalităţile de frontieră)

4. obiective turistice naturale: Marele Canion (SUA), fiordurile Norvegiei

obiective antropice: Taj Mahal (India), Chichen Itza (Mexic)

5. Pentru ca o zona sa devina zona de atractie turistica are nevoie de obiective turistice, accesibilitate si unitati de cazare.

B.

Europa de Est m-a atras intotdeauna. Dupa ce am vizitat Cehia, Serbia si Ungaria, a venit si randul Romaniei.

Am intrat in tara pe la vama Bors, in vestul tarii. Oradea a fost primul oras pe care l-am vizitat, avand in plan sa ajung pana in cealalta parte a tarii, in Delta Dunarii. Aici am mers si pana in statiunea balneoclimaterica Baile Felix, foarte frumos modernizata.

Zone de atractie turistica sunt nenumarate in Romania. PE total, cel mai mult mi-a placut Transilvania, oamenii sunt mai gospodari, mai prietenosi. Am amintiri frumoase din zona Brasovului (cu Biserica Neagra), a Sibiului (Podul Minciunilor), Valea Prahovei (am urcat cu telecabina pana la Babele si Sfinxul), bineinteles Bucurestiul (m-a impresionat Casa Poporului).

Continuându-mi drumul spre Delta Dunarii, nu am putut sa nu remarc saracia din satele din sudul tarii.

Delta Dunarii m-a impresionat, fiind cazat la o pensiune unde am mancat mai multe feluri de peste decat mi-as fi imaginat ca exista.

Pe total, Romania mi s-a parut o tara fascinanta, dar si contrastanta, dezvoltarea economica parand sa ocoleasca anumite zone. Voi vizita cu alta ocazie si Moldova si Bucovina, cu siguranta ma voi intoarce in Romania.

Explicație:

Alte întrebări interesante