Limba română, întrebare adresată de alexalexande0, 8 ani în urmă

URGENT!! VA ROG trebuie sa fac o compunere descriptiva de 130 de cuvinte in care sa prezentam un peisaj respectand aceste trasaturi:
-Numeroase detali in care intregesc tabloul infatisat (peisajul);
-Transmiterea unor trairi sentimente generate de peisaj;
-Utilizarea unui limbaj expresiv,bogat in figuride de stil si imagini artistice;
-Folodirea preponderenta substantivului si a adjectivului;
-Prezentarea contextului spatio-temporal;
-Conturarea unei atmosfere specifice●

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de PaulaValentina
3
Toamna ! Un cuvant așa mic , dar cu așteptări uriașe. Toamna este anotimpul in care pistorul vopsește natura in mii si mii de culori feerice. Așa , când te uiți cu atenție poți rămâne uimit de câte miracole poate face natura . Ea zugrăvește culoarea peisajelor în tonuri calde de galben - maroniu. Atingerea ei caldă a preschimbat peste noapte si aspectul aleii mele .
Din trunchiurile puternice ale salciilor , cu scoarța maronie , se ridică zeci de crengi groase , că niște brațe de uriaș . Peste acestea se odihnesc temporar frunzele uscate de vremea capricioasă a anotimpului.La fiecare adiere se vânt , brațele plopilor se mișcă și odată cu ele cad lin frunzele multicolore creeînd un adevărat spectacol de lumini.
Pentru coroanele de Foc ale copacilor trec zburând ultimele triluri ale verii ducând cu ele și o parte din sufletul meu . Încet , încet aleea se îmbracă cu o minunată haină aurie . Niciun om nu mai vezi călcând pe ea . Parcă le este frică să distrugă o așa minune naturală. Pentru că toate este asemănător sufletului meu . El moare odată cu plecarea vremii bune si calde în care tot ce făceam era să mă odihnesc si reînvie atunci când păsărelele se întorc acasă.
Trezindu-ma din acest vis minunat , mi-am dat seama că am adormit pe hlgeamul camerei mele descriind acest peisaj miraculos. Și am avut dreptate : aleea e aceeași pe care am visat-o . Nici nu mă mir că toate acestea îți oferă o liniște profundă și te duce la o visare continuă.



Aceasta e compunerea. Sper să te ajute. Dacă nu îți convine ceva poți tăia jos. Sper
să-ți fii fost de ajutor. Poate mai am si ceva

greșeli de testare. Ignoră-le . Succes !

alexalexande0: culori feerice?
alexalexande0: ce inseamna?
PaulaValentina: Adică culori încântătoare , minunate . Care îți plac foarte mult .
alexalexande0: aa
alexalexande0: chiar iti multumesc foarte mult, te pricepi! Te pup
PaulaValentina: Cu plăcere !
alexalexande0: Meriti tot ce-i bun!❤
alexalexande0: ce inseamna triluri?
PaulaValentina: Ultimele cântece ale păsărilor . Tril = cântec (aici ) ; In general e un instrument de cântat . Dar în compunere e cântec .
alexalexande0: aa
Alte întrebări interesante