Urgent vreau un Minnie eseu despre cauzele poluării sonor
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Poluarea sonora sau poluare fonica este poluarea prin zgomot, adica prin sunete de intensitate mare sau cu durata prelungita.
Sursele poluarii sonore pot fi naturale, produse din cauze naturale sau antropice, produse prin activitatea umana.
Cauzele naturale se pot datora activitatilor vulcanice, seismelor care pot cauza fenomene de tip tsunami, prabusirilor diverse din natura (caderea unui copac sau a unor mase mari de roci, ghetari etc.), fenomenelor meteorologie extreme de tip uragan, tornada sau taifun.
Unele animale pot produce poluare sonora, de exemplu cainii din preajma asezarilor umane, prin hamaitul sau latratul lor pot perturba linistea asezarilor din vecinatate.
Insa cea mai importanta forma de poluare sonora, ca frecventa, este poluarea antropica, produsa de om. Poluarea sonora antropica poate avea diferite surse:
- in constructii se produc zgomote de diferite intensitati, de la mica la foarte mare (zgomote asurzitoare produse de lucrarile la drumuri, sunetele produse de pikamer, lucrari de sudura, zgomote produse de burghie care perforeaza peretii constructiilor)
- in activitatile artistice, recreative, de exemplu muzica produsa in timpul concertelor de rock, metal sau disco, concerte live cu mii de bași,
- spectacolele in aer liber, stadioanele produc zgomote in timpul activitatilor sportive
- razboaiele au reprezentat in trecut in mod clar o sursa de poluare sonora culminand cu bombele atomice, dar si azi, acestea produce zgomote de mare intensitate. Exercitiile militare si testele nucleare produc mari zgomote ca intensitate
- marile aglomerari urbane sunt surse importante de zgomot, prin traficul rutier, feroviar, naval si aerian.
In concluzie, poluarea sonora este o sursa de poluare reala aparte, care nu trebuie trecuta cu vederea, ci gasite modalitati de reducere si estompare a acesteia.
Explicație: