Istorie, întrebare adresată de mositzsimo, 8 ani în urmă

URGENTT!!! Ajutati-ma si pe mine va rog!!Dau Coroana. "Pentru multe generatii viitoare, revolutia din 1688-1689 a fost numita glorioasa revolutie. Adevarata glorie a revolutiei britanice consta in faptul ca a fost facuta fara varsare de sange , fara razboi civil, fara masacre si mai presus de toate, s-a ajuns la o reglementare a diferendelor politice , care despartiseara atat de multa vreme si atat de cumplit oamenii si partidele". 1) Extrage din text caracteristicile revolutiei glorioase. 2) Care a fost principalul diferend politic din Anglia? 3) Prezinta diferenta dintre o monarhie de drept divin si o monarhie parlamentara. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Histriolic
5

Răspuns:

A fost o revoluție fără război civil ( nu în întregime nesângeroasă, în Scoția și Irlanda fiind ceva pierderi de vieți), a reglementat statutul monarhiei și al Parlamentului și poziția catolicismului în Anglia. A consacrat Bill of Rights.

2.Limitarea puterilor monarhului vs puterile Parlamentului ( și catolicism vs protestantism în subsidiar).

3. MDD considera regele ca locotenent al lui Dumnezeu pe pamânt, prin urmare în afara oricărui alt control în orice materie; MP limitează puterile monarhului, executivul fiind responsabil în fața parlamentului ( ales liber și posedând dreptul la liberă exprimare).

Alte întrebări interesante