Limba română, întrebare adresată de valiclaudiua8327, 8 ani în urmă

URGENTTT DAU COROANA!!
Prezintă în 30 70 de cuvinte o temă comună celor două texte date valorificând câte un element de conținut
Primul text este malul Siretului și al doilea interviu cu fotograful Dorin Bofan



Aburii usori ai noptil ca fantasmo se ridico si, plutind deasupra luncii, printre ramuri se despică. Ce în raza diminotil mişcă solzii lui de aur. Adminate Eu mă duc in faptul zilei, mă aşez pe malu-i verde im vizsi privesc cum apa curge şi la cotiri ea se perde, Cum adoarme la bulboace, săpând malul năsipos. Cum se schimbă-n välurele pe prundişul lunecos, Cand o salcie pletoasă lin pe baltă se coboară, Când o mreană saltă-n aer dúpå-o viespe sprintioară, Când sălbaticele rate se abat din zborul lor, Båtând apa-ntunecată de un nour trecător. Gandirea mea furată se tot duce-ncet la vale Cu cel râu care-n veci curge, får-a se opri din cale. Lunca-n giuru-mi clocoteşte! o sopârlă de smarald, Cată țintă, lung la mine, părăsind nisipul cald. (Vasile Alecsandri, Malul Siretului)​.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
15

Tema comună textelor "Malul Siretului" de Vasile Alecsandri și "Interviu" cu fotograful Dorin Bofan este natura.

În "Malul Siretului", autorul spune: "eu mă duc în faptul zilei, mă așez pe malul verde.." iar în "Interviu", fotograful Dorin Bofan spune că merge în mijlocul naturii ca să surprindă în fotografii spiritul locului.

Așadar, autorii acestor texte sunt îndrăgostiți de natură, poetul descriind-o prin cuvinte, iar fotograful făcând fotografii artistice.

Succes!

Alte întrebări interesante