Limba română, întrebare adresată de vilcanmaria12, 8 ani în urmă

urgenttt va roggggg​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gabriela68dobre
1

În lumea de astăzi putem spune că tehnologia a evoluat într-un mod considerabil față de cum erau primele telefoane și primele surse de comunicare modernă. Dacă înainte lumea vorbea numai și numai la telefon, peste ceva timp au apărut mesajele, iar acum putem vorbi și despre rețelele de socializare sau cum obișnuiesc cei tineri să zică, social media(cuvânt preluat din limba engleză).

Dacă la începutul tehnologiei mai avansate, fiind vorba de anii 2010-2012, toată lumea vorbea pe Facebook, iar mai târziu a apărut și Messenger care este o platformă creată de compania Facebook numai și numai pentru a discuta cu prietenii, colegii sau persoanele apropiate. Prin 2012-2013 a apărut platforma Instagram dar care a întrecut popularitatea Facebook-ului de abia prin 2018-2019. Instagram este foarte asemănătoare cu platforma Facebook, dar pe Instagram de obicei lumea postează lucruri care țin de creativitate, pe când pe Facebook mai mult îți afișezi viața. Cu siguranță, dacă dorești, și pe Instagram poți face același lucru dar cu siguranță conținutul tău nu va fi foarte apreciat. În anul 2015 a apărut platforma musical.ly, TikTok din ziua de astăzi. Aceasta a fost creată tot pentru dezvoltarea creativității, dar și pentru a te distra, făcând videoclipuri muzicale bazate pe un anume stil(transitions, lipsync, dancing, memes, drawing etc.). Youtube este și ea o rețea de socializare, chiar dacă nu pare, deoarece lumea poate comunica în secțiunea de comentarii, dar o cale de comunicare o putem numi și comunicarea dintre cel ce postează conținutul online și urmăritorii lui.

Aceste rețele de socializare te ajută extrem de mult de mult deoarece se pot face diferite grupuri în care să vorbești cu colegii despre teme, grupul familiei, grup de prieteni și multe alte grupuri(doar pe Facebook Messenger și Instagram se pot face grupuri, din toate rețelele enumerate mai sus), dar, deoarece acestea nu sunt niște căi de comunicare unde poți vorbi numai ci și urmări diferite persoane mai populare, pe care le idolatrizezi sau pe care le admiri ai tendința să vezi constant ce conținut urmărește(content-după cum spune generația tânără), să vezi ce a mai postat la story(termenul cel mai potrivit în limba română ar fi povestea mea, unde vezi ce momente a vrut să împărtășească o persoană pe social media urmăritorilor săi, iar în acest mod îți poți strica vederea, postura și chiar să ajungi la spital deoarece devii dependent de acestea.

În concluzie, folosiți social media în timpul în care aveți foarte multe lucruri de făcut doar atunci când trebuie să vorbiți neapărat cu cineva și nu puteți să îl telefonați sau să-i trimiteți un simplu mesaj, iar când sunteți în timpul liber e indicat să folosiți social media ca să vă urmăriți idolii și persoanele pe care le urmăriți deoarece veți deveni mai creativi, și cine știe, poate vă veți descoperi hobby-uri ascunse.


vilcanmaria12: Ma mai poti ajuta cu ceva la romana
vilcanmaria12: Te roggg
gabriela68dobre: nu prea am timp dar dacă e tot la fel ca asta e okey dar spune ce ai nevoie
vilcanmaria12: e la intrebari
gabriela68dobre: m.am uitat la întrebare și n.am timp să-ți fac pt că ar trebui să citesc textul și timp=0 for me right now:)))
gabriela68dobre: sorryyyy...
vilcanmaria12: bine
gabriela68dobre: sa nu te superi plsss
vilcanmaria12: bine:)
gabriela68dobre: gen mulți s-au supărat pe mine că nu le fac temele(de parcă aș fi obligată...) și totuși eu vreau să fiu o persoană pozitivă și să fie toată lumea mulțumită de ceea ce fac și de aia ziceam
Alte întrebări interesante