Matematică, întrebare adresată de alistarmadalina, 8 ani în urmă

Utilizand 4 dintre urmatorii 5 termeni: dobanda bonificata, credit bancar, euro, curs valutar fix, ipoteca, alcatuiti un text.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de albatran
2

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

Dobanda bonificata este un produs finaciar , chipurile un avantaj, dar carese da cand faci un credit bancar mai mare, deci cand nominal (ca valoare)  daui bacii mai muti bani dobanda.

Creditul se face cu ipoteca ("credit ipotecar") .Banca iti imprunmta niste bani pecare tu de angajezi sa ii inapoieti cu tot cu dobanda si garantezi cu o proprietate (posibil chiar cea pecare vrei sa o cumperi, care a BANCII pana o platesti integral+dobanda).Adica daca nu platesti, ramai si cu partea  de bani dati si cu proprieta luata si batut de soarta..::)) . Un anumit partid politic, pe cand era la putere a incercat sa dea "Legea darii in plata" prin care, daca nu poti plati integral si nu dobandesti bunul, sa poti recupera macar o parte din banii dati.Intre timp partidul respectiv a fost ajutat sa plecede la puere, asa au considerat romanii iar Legea inca se discuta.

Cursul valutar fix este tot o poveste, deoarece se face o medie pe o PREDICTIE a cu.rsului euro/leu  pe un interval  de timp.

Alte întrebări interesante