Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

utilizând textul si imaginea fa anumite comparatii cu realizările civilizatiei industriale de astazi . Formulează cîteva concluzii.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
19
Adeseori dezvoltarea tehnologica este insotita si de aparitia de noi curente filozofice deoarece uneori filozofii se afla in contact permanent cu noile descoperiri tehnologice, cu noile inventii care uneori le pot sustine anumite principii si teorii ale lor.
Efortul depus de inventatori este uneori similar cu acel proces de gandire generator de noi curente filozofice. 
Exista unele inventii care aduc lumina in spatiul cunoasterii; inventiile lui Faraday au dezvaluit omenirii faptul ca traznetul poate fi imblanzit, dirijat si chiar utilizat; descoperirile lui Volta, Ohm, Laplace in legatura cu fenomenul electricitatii vor duce la aparitia unei noi industrii, a unor noi aparate dedicate vietii de zi cu zi.  Aceste legi fizice vor fi utilizate de fillozofi pentru a trezi mintea umana, a dovedi ca religia e o piedica in dezvoltarea ratinala a omului. I. Kant a mers mai departe pe acest filon si a sugerat existenta sau ideea supraomului care sa controleze la discretie toate fenomenele  naturii.

Alte întrebări interesante