Utilizind metoda factorului comun,aflati valoarea expresiei:
a)-2/3*0,4+(-2/3)*0,6=?
b)3/5*6/7+3/5*(-1/7)=?
c)2,7*1,9-3,7*1,9=?
d)1,4*0,9-1,4*5,9=?
Va rog mult ajutatima va dau coroana
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
132
1. -_2_ ·0, 4 + -_2_· 0, 6 = -_2_·(0,4+ 0,6)
3 3 3
= -_2_· 1
3
2. _3_ ·_6_+ _3_· (-_1_) =_3_ ·(_6_- _1_)
5 7 5 7 5 7 7
=_3_ · _5_
5 7
=_3_
7
3. 2,7· 1,9- 3,7· 1,9= 1,9·(2,7- 3,7)
= 1,9·(-1)
=- 1,9
4. 1,4·0,9- 1,4·5,9= 1,4·(0,9- 5,9)
= 1,4·(-5)
= - 7
3 3 3
= -_2_· 1
3
2. _3_ ·_6_+ _3_· (-_1_) =_3_ ·(_6_- _1_)
5 7 5 7 5 7 7
=_3_ · _5_
5 7
=_3_
7
3. 2,7· 1,9- 3,7· 1,9= 1,9·(2,7- 3,7)
= 1,9·(-1)
=- 1,9
4. 1,4·0,9- 1,4·5,9= 1,4·(0,9- 5,9)
= 1,4·(-5)
= - 7
Utilizator anonim:
Cu drag!
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă