(V2+1)^2-(V2-1)^2=?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
(√2+1)²-(√2-1)²=
(√2²+2√2+1²)_(√2²-2√2+1)=
(2+2√2+1)-(2-2√2+1)=
3+2√2-(3-2√2)=
3+2√2-3+2√2=4√2
-----------------------
Sau utilizand formula
a²-b²=(a-b)(a+b)
(√2+1)²-(√2-1)²=
(√2+1-(√2-1)(√2+1+(√2-1))=
(√2+1-√2+1)(√2+1+√2-1))=
2*2√2=4√2
Explicație pas cu pas:
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă