Biologie, întrebare adresată de Elemaoendi, 8 ani în urmă

Va cer cam mult, dar am nevoie și de acestea! Dacă mi le faceti va dau tot ce se poate și va rămân recunoscător! ​

Anexe:

rares29gabriel: ..

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nataliaignat
0

Răspuns:

III. Atriile și ventriculele inimii trec prin faze diastolice și sistolice, iar fazele diastolice și sistolice au loc simultan.

În perioada diastolei ventriculare, atriile și ventriculele cardiace sunt relaxate, iar valvele atrioventriculare sunt deschise. Sângele sărăcit de oxigen care revine în inimă din corp după ultimul ciclu cardiac trece prin vena cavă superioară și inferioară și curge către atriul drept.

La începutul perioadei de sistolă ventriculară, ventriculul drept, care este umplut cu sânge transmis din atriul drept, primește impulsuri din ramuri de fibre (fibre Purkinje) care transportă impulsuri electrice care îl determină să se contracte. Pe măsură ce se întâmplă acest lucru, valvele atrioventriculare se închid și valvele semilunare (valvele pulmonare și aortice) se deschid.

În perioada diastolei atriale, valvele semilunare se închid și valvele atrioventriculare se deschid. Sângele oxigenat din venele pulmonare umple atriul stâng, în timp ce sângele din venele cave umple atriul drept. Nodul SA se contractă din nou, declanșând ambele atrii să facă același lucru.

In perioada sistolei atriale, valvele atrioventriculare se închid și valvele semilunare se deschid. Ventriculele primesc impulsuri de contractare. Sângele oxigenat din ventriculul stâng este pompat către aortă și valva aortică împiedică sângele oxigenat să curgă înapoi în ventriculul stâng. Sângele epuizat cu oxigen este, de asemenea, pompat din ventriculul drept în artera pulmonară în acest moment.

b) Accidentul vascular cerebral. Se produce ca urmare a intreruperii alimentarii cu sange catre creier. Acest lucru se poate produce fie ca urmare a unui blocaj (accident ischemic) sau o ruptura a unui vas de sange (accident hemoragic). Factori de risc: Hipertensiunea arteriala, fibrilatia atriala (o tulburare de ritm cardiac), colesterolul crescut, consumul de tutun, alimentatia nesanatoasa, sedentarismul, diabetul si varsta inaintata.

IV a) functie homeostazica, excretoare, de aparare

b) prin artere circula sange oxigenat, din ventricolul stang incepe circulatia mare

ciclul cardiac include ansamblul de evenimente

electro-mecanice legate de trecerea sângelui prin inimă, în

cursul unei sistole şi diastole cardiace. Ciclul cardiac (revolutia cardiaca): este cuplul functional format dintr-o perioada de contractie a cordului (sistola) urmata de o perioada de relaxare (diastola). Analiza detaliata a fazelor fiecarei perioade este posibila datorita inregistrarilor simultane mecano-, fono- si electrocardiografice, si datorita inregistrarilor de presiuni atriale,ventriculare stingi si aortice.

Explicație:

Alte întrebări interesante