Limba română, întrebare adresată de vasilescusilvip68w8z, 8 ani în urmă

vă dau 35 de puncte Mă puteți ajuta și pe mine la o poveste pe nume Mândrie și prejudecată prescurtarea după un roman de Jane austen​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de LizyHTML
40
Dacă dorești rezumatul operei ,, Mândrie și prejudecată" a autoarei Jane Austen , iată-l:
Sofisticata tânără modernă, Elizabeth Bennet are ocazia să îl cunoască pe arogantul, dar onestul burlac Fitzwiliam Darcy. Acțiunea romanului este conturată în jurul întrebării : vor ajunge Elizabeth și domnul Darcy , în ciuda diferențelor care îi fac incompatibili, să fie împreună?

Întâmplări pe scurt:
Doamna Bennet află de la doamna Long că Netherfield Park a fost închiriat de un burlac foarte bogat care cu siguranță va îndrăgi una dintre fetele lor, astfel îl convinge pe soțul său, care inițial vrea să pară dezinteresat, să-l viziteze pe tânărul domn Bingley.
Într-adevar, domnul Bingley este fascinat de prima fată a soților Bennet, Jane.
Jane, după ce îl întâlnește pe domnul Bingley merge să-i viziteze surorile despre care credea că doreau să-i fie prietene. Jane se îmbolnăvește acasă la domnul Bingley, iar Lizzy (Elizabeth) merge la sora ei pentru a o îngriji. Acolo, îl găsește și pe domnul Darcy pe care îl mai întâlnise și la balul la care se cunoscuseră domnul Bingley și Jane.
Cele câteva zile petrecute acolo sunt un prilej pentru Elizabeth să-l cunoască pe domnul Darcy.
Domnul Bingley organizează un bal de dragul lui Jane.
După acel bal, Netherfield este părăsit, domnul Bingley pleacă la Londra cu treabă, prilej pentru surorile lui să-l depărteze de Jane.
Jane pleacă și ea la Londra la sora mamei sale.
Elizabeth pleacă la prietena sa măritată cu o rudă de-a domnului Bennet, domnul Collins. Acolo dă iar de Darcy.
În timpul vizitei, Darcy o cere în căsătorie pe Lizzy, însă aceasta îi respinge cererea, întrucât află de la Fitzwilliam, o rudă de-a domnului Darcy, că acesta are o contribuție la despărțirea lui Jane de domnul Bingley.
Domnul Darcy îi dă o scrisoare prin care explică de ce i-a despărțit pe cei doi tineri și, de asemenea, de ce îl urăște pe Wickham, un tânăr pe care Lizzy îl plăcuse.
Wickham o face pe sora lui Lizzy, Lidya, să fugă cu el, iar domnul Darcy, pentru Elizabeth, îl plătește plătește pe bărbat să o ia în căsătorie pe Lidya, însă Darcy îi ascunde lui Lizzy, aceasta crezând că unchiul său se ocupase de tot.
Află până la urmă de la mătușa sa adevărul după ce Lidyei îi scapă o parte din el.
Evenimentele se pun cap la cap, iar atât Jane, cât și Elizabeth ajung la casele lor.

vasilescusilvip68w8z: La ce te referi?
Alte întrebări interesante