Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Vă dau 98 de puncte dacă îmi răspundeți la2 întrebări+coroana va roooooooooooooooog

Anexe:

Utilizator anonim: Va rog răspundeți plss

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MrTea
10
1) Eu asociez formele cu emotii neutre, cum ar fi: timiditatea, confuzia, pentru ca sunt diferite. Culorile fac tangenta cu fericirea, deoarece sunt o gama atat de larga, la fel ca fericirea, poti fi bucoros din atetea motive!!! Personajele le asociez cu ingandurarea, fiindca fiecare se gandeste cu ce sa se imbunatateasca in ziua de azi. Iar atmosfera se aseamana (in engleza e Chill) cu o stare relaxanta, netulburata, pentru ca este iarna iar zapada imaculata ne da un sentiment de melancolie calmanta.
2) ( eu nu am auzit de titlul IARNA CU URATORI, dar o sa deduc despre ce e vorba ).
Diferentele dintre Iarna pe ulita si Iarna cu uratori sunt multe.
In primul rand, in primul text, atmosfera este relaxanta si parca te lasa sa dormi la soba calda, el descriind cum iarna se asterne pe pamant. Iar in al doilea, totul parca se schimba, toti sunt fericiti, zeci de copii zburda prin zapada, se dau cu sania.
In al doilea rand, in Iarna pe ulita, descrierea este una usoara, calmanta, melancolica, pe cand in cealalta, predomina veselia, bucurie, obrajii rumeni ai copiilor si spiritul ierni.

Cred ca e bine


MrTea: Mai adaug ceva la 2) in primul text mai mult se descrie peisajul si doar da putin aspect de sanius si veselie, obraji rumeni si distractie, dar in al doilea, mai multe pleca sa ureze, sa colinde in seara de ajun la casele oamenilor ca sa le aduca fericire si ca in urmatorul an sa le mearga bine
Alte întrebări interesante