Limba română, întrebare adresată de AnaMaria031, 9 ani în urmă

Va implor sa ma ajutati cu ceva: O compunere despre prima carte citita! Va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nicustancu75
1
Pai mai intai spui o carte cititta de tine ....Apoi spui ce emotii si ce trairi ti-a facut ea. Spui ca ai intrat parca intr-o povaste...(zici ce personaj ti-a placut ce ti-a displacut_) daca te regasesti in cartea aceea ....si ca iubesti lec(ti-am dat niste ideii deoarece nus ce carte ai citit_
Răspuns de clauditaa9
1
Prima carte
de Mazalu Teodora Alexandra
Maria… este o fetita de zece ani ,simpatica,cu ochi verzi,cu parul balai,pielea e alba ca spuma laptelui iar obrajii sunt rosii ca petalele unui trandafir sangeriu.Ea este o prietena minunata si o mare iubitoare de carti.
Si acum isi mai adduce aminte de prima carte citita…si emotiile nestapanite pe care le-a avut cand a pasit prima oara intr-o biblioteca.
Maria a fost fascinate de incaperea cea mare si impresionanta si de multitudinea de carti asezate frumos.Toate cartile erau misterioase si fiecare cartea ascundea cate o mica poveste.Cand te uitai la ele vedeai toti scriitorii care isi dadeau mana in marea hora a unirii iar povestile lor magice incununau acel spatiu de vis.
Mirosul Cartilor vechi o ademeneau spre potecile aurite si glorioase ale basmelor lui Ispirescu,povestile lui Creanga,poeziile lui Eminescu si romanele lui Slavici.
Prima carte pe care a citit-o Maria a fost ,,Povesti,povestiri si amintiri din copilarie”  de Ion Creanga.
Fetita spune ca aceasta carte a fost primul pas spre lumea lecturilor,introducerea si regasirea copilului in minunatele povesti.
Alte întrebări interesante