Biologie, întrebare adresată de Albinute, 8 ani în urmă

Va implor! !!va rogg !dau coroană. .....exercițiul 5 .......este super ,super urgent

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de caricostin2004
5
•păi....în prima imagine i-am floarea soarelui e polenizată de albină,semințele îi sunt mâncare de găinăiar frunzele de omidă. Albina la rândul ei e mâncată de broască,iar broasca de către vultur . Omida e și ea mâncată de broască.Găina e mâncată de șarpe și șarpele mâncat de vultur. O vacă poate fi mâncată de un leu ,și astfel se desfășoară în prima imagine acțiunea și lupta pt viață a fiecărui animal.
•în a 2-a imagine ,la fel,racul,melcul ,sunt mâncați de morsă și focă ,iar la rândul lor,morsa e mâncată de balenă și foca de ursul polar .
Ei bine,de ex ,dacă nu ar exista omida, frunzele florii-soarelui nu ar fi mâncate,broasca nu ar mai mânca-o ,iar numai cu albine s-ar înfometa și ar muri ,iar vulturul nu ar mai mânca decât șerpi. În a doua imagine dacă nu ar exista nord a,racii și melcii s-ar înmulți foarte mult,fiind vânate doar de foci,iar balenele probabil ar muri într-un nr mai mare nepreavând cu ce să se hrănească .
Coroana?

caricostin2004: scz pt gramatică, e autocorectoru telefonului
caricostin2004: în caz că te întrebi nord a=morsa
Răspuns de AlexandrrrU
5
În aceste desene este reprezentat lanțul trofic, care începe cu :Producătorii,Consumatori primari, consumatori secundari, și se termină cu consumatori terțiari.
Alte întrebări interesante