Limba română, întrebare adresată de trandafirmadalina154, 8 ani în urmă

va roagă mult vreau si eu o descriere imaginara a unu fiinte din basme iar aceasta sa fie de o pagina de caiet studentesc​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de amaliafilip07
1

Răspuns:

Banshee reprezintă o impresionantă parte a mitologiei celtice, în special a celei irlandeze. Aceasta este asociată cu un spirit feminin care prevesteşte moartea unui membru al familiei, țipând şi plângând în apropierea casei celui care urmează să plece din lumea noastră.

De obicei este văzută mai mult în partea rurală în momentele de tăcere ale nopții.

Se povesteşte adesea că Banshee plânge doar descendenților patriei pure Milesian a Irlandei, aceștia fiind cei a căror nume de familie încep cu prefixele O' și Mac.

Uneori, ea are părul lung și poartă o mantie gri peste o rochie verde, iar ochii ei sunt roșii de plânsul continuu, iar alteori

 poate fi îmbrăcată în alb, cu păr roșu și un ten îngrozitor ."Mica spălătorie” a spiritului provine din poveștile spuse de către pescarii din Wicklow care au relatat că au văzut-o spălând petele de sânge de pe hainele unor indivizi care urmau să moară în scurt timp.

Primele relatări despre creatură datează încă din 1380 și mențiuni despre Banshee pot fi găsite chiar și în literatura normandă din acea vreme.


trandafirmadalina154: mulțumesc frumos
Alte întrebări interesante