Limba română, întrebare adresată de catiiancu91, 8 ani în urmă

Va rog ajutați mă
alegeți o carte care ai citit o și faceți o prezentare
mă puteți ajuta dau coroană​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de merisa
0

Autoarea aduce în temă supraviețuirea și situațiile tensionate și critice dintr-un oraș slab luminat și slab aprovizionat numit Ember. Personajele principale sunt Lina - o fată energică cu multă responsabilitate și grijă față de restul cetățeniilor și chiar a orașului Ember însuși; și Doon - un băiat pacifist pe care nu îl interesează în mod deosebit acțiunile cetățeniilor din oraș sau chiar a primarului corupt sau a climeii nefavorabile sau câteodată inexistente.

Cei doi sunt prieteni din copilărie dar după ce primesc misiunile, aceștia se îndepărtează unul de celălalt Lina devine mesager iar Doon lucrător la canalizare. Inițial era invers.

Cei doi sunt nevoiți să se apropie și să coopereze pentru a scăpa din bezna nesfârșită a orașului Ember.

Ce am reținut din această carte a fost că sste nevoie de multă convingere și ambiție cât și speranță pentru a-ți atinge scopurile și a-ți împlunii dorințele. Trebuie să fii câteodată asemenea Linei ambițioasă și veselă; și asemenea lui Doon reflexiv și tăcut. Sunt necesare ambele părți pentru a forma in caracter bun și frumos.

Cartea: Orasul Ember de Jeanne DuPrau (Jeanne DuPrau (născută în 1944 la San Francisco, California) este o scriitoare americană, cunoscută mai ales pentru The Books of Ember, o serie de romane științifico-fantastice pentru tineri. Locuiește în Menlo Park, California.)

Sper ca e mai okay!Succes la scoala!


catiiancu91: ok aștept
merisa: Gata.
catiiancu91: dar ai putea sa faci cu rodul tainic de Ioan Slavici
catiiancu91: cum ai făcut tu de genul
merisa: Nu am citit Rodul Tainic.. ai spus doar la un rezumat la o carte citita de noi...
catiiancu91: dar ai putea să cauți pe google rodul tainic povesti PDF
merisa: Nu prea mai am timp, dar ai putea sa citesti tu, si sa faci povestirea... fiindac e mult mai simplu, si ai mult mai multe amanunte in cap...
merisa: fiindca*
catiiancu91: ok
catiiancu91: nu am mai vorbit cu cineva de pe brainly așa de mult
Alte întrebări interesante