Limba română, întrebare adresată de pavelmarius442, 9 ani în urmă

Va rog ajutati-ma am o compunere de facut pentru maine si chiar nu stiu, va rog dau 47 de puncte.
Redacteaza o cpmpunere de 150-250 de cuvinte in care sa iti exprimi opinia despre mesajul textului dat.
Textul este: A doua zi de dimineata, Maria se duse intr-adevar la locuinta fetei in alb. Era o zi frumoasa de vara, bantuita de o adiere racoroasa. Maria batu de cateva ori in poarta imblanzi cu un ''cutu'' javra care nu descoperise in ea pe sora celui care-i ciomagise spatele, si astepta cu o unda de emotie aparitia necunoscutei. Dupa cateva momente de liniste, iesi pe cerdac o batrana inalta si uscata. Aparitia nedorita o cam puse in incurcatura pe Maria.
-Pe cine cauti dumneata? intreba batrana cu voce suparata si mai ales indignata ca fata nu rostise niciun cuvand de salut
Maria descoperi insa repede greseala comisa si cauta s-o indrepte:
-Sarut mana. nu va suparati ca va deranajez... As vrea sa imprumut o carte
Batrana isi puse ochelarii pe nas, o masura cu atentie si-i spuse cu voce posaca:
-Nu cred ca te pot interesa pe domneata cartile mele...Cunosti alfabetulchiirilic?
Neprevazutul raspunsului si al intrebarii o fastaci din nou pe Maria. In sinea ei, incerca sa-i dea dreptate lui Tic sau mai bine zis incepea sa inteleaga pornirea lui impotriva batranei. Deodata Maria vazu la una din ferestre cum se misca o perdea si, o clipa mai tarziu, zari chipul ueni fete negrocioase si ochii ei mari, uimiti, privind-o. Incurajata parca raspunse fara ezitare batranei:
-Poate ca are Laura cartea de care am nevoie...
-Dar de unde o cunosti dumneata pe Laura?
''Va rog mult sa ma ajutati, stiu ca e mult dar chiar am mare nevoie de autor si dau un numar de puncte bun, va rog din suflet chiar si cateva propozitii ar fi suficient =) mersi anticipat.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tnlz2001
4
      In opinia mea, opera... ilustreaza ideea ca...
      In primul rand se remarca tema.... sustinuta de prezenta unor motive literare precum....
      La nivel morfologic,titlus este...(din ce parti de vb e alc).Acesta este sintetic/analitic.La nivel stilistic , acesta prezinta...(ce fig de stil contine daca e cazul), facand trimitere la...(explicarea fig de stil).Semnele de punctuatie din titlu nuanteaza...(daca e cazul)
     Titlul trimite la.....(tema centrala motivul central,personajul princ,specia literara), idee sustinuta de campul samantic...(cuv sau constructii din text care apartin campului semantic al termenului din titlu)
     In al doilea rand....(prezentarea ideilor din text pe baza fig de stil si a img art)
     In concluzie, textul are un mesaj foarte puternic, sustinand ideea ca....

Sper ca te-am ajutat scz de greseli dar sun cam obosit si asta este... bafta


pavelmarius442: "mersi, am schimbat cateva lucruri sa sune mai frumos, cu ajutoru tau, multumesc si multa bafta si tie lui @NicoleCherry01
tnlz2001: n-ai pentru ce si eu de aici i-au compunerile can nu stiu ce sa scriu :))
pavelmarius442: ti-am dat 3 stele tie, dar iti voi da@marcheaza ca cel mai bun deoarece ai scris mai mult =) dar si lui @NicoleCherry01 ii multumesc
tnlz2001: bafta la examen ;)
Alte întrebări interesante