Limba română, întrebare adresată de andytheking, 8 ani în urmă

Va rog ajutati-ma cu chestia asta
Dau si coroana si inima si 30 de pct

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de elisapavel987
1

Titlul textului "Focuri de primavara" de Lucian Blaga se afla în strânsă relație cu textul, putând fi considerat o cheie interpretativa a acestuia, anticipând și mesajul pe care îl transmite.

În primul rand, titlul este alcătuit dintr-un grup nominal ce reprezinta o metafora, sugerand atât planul natural, cât și pe cel spiritual. Termenul "primavara" reda anotimpul descris, simbolizând reînvierea naturii. Substantivul "focuri" sugerează primenirea naturii, dar și arderea lăuntrică a fiintei umane. Cele doua planuri reprezentative sunt alcătuite din termeni precum: "ramul", "glia", "pomii", "muguri", "tărâm", "grădini" etc.

În al doilea rand, expresivitatea textului este asigurata de o abundenta de imagini artistice și figuri de stil, precum:epitete ("măsură-nalta"), metafore("duhul inverzirii"), personificari ("Pomii simt dureri de muguri"), repetiții ("suna ramul, suna glia"), comparații ("dar ca pomii sa-nflorim"), inversiuni ("albastre ruguri"). Imaginea auditiva :" suna ramul, suna glia" este formata pe baza repetiție și sugerează neliniștea tarii. Imaginea vizuala :" ochi ca oameni sa deschidem, /dar ca pomii sa-nflorim" este formata pe baza comparației și sugerează ființa din noi, cât și maturizarea fizica și psihica, inima rămânând tot de copil.

În concluzie, titlul "Focuri de primavara" se afla într-un strans raport cu textul, creand un orizont un orizont de așteptare în ceea ce privește mesajul pe care poezia îl transmite.

Sper ca te-am ajutat!


andytheking: cum iti dau coroana
elisapavel987: Daca ști poți sa o dai, dar dacă nu ști nu-i nicio problema.
andytheking: multumesc mult
elisapavel987: Cu drag!
Alte întrebări interesante