Fizică, întrebare adresată de Radu123tr, 8 ani în urmă

Va rog ajutati.ma cu fisa asta !
Urgent!!
Dau coroana !!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de miruuuuu2003
0

Răspuns:

I. evaporare, topire, evaporare, evaporare

II

1. Dupa cateva minute pelicula va disparea deoarece apa se va evapora. apa se transforma in vapori care se imprastie in aer.

2. prin frecarea alcoolului saniar intre maini acesta se avapora dand o senzatie de rece datorat schimbului de caldura intre maini si substanta.

3.pe sticla se vor forma picaturi de apa. sticla fiind mai rece primeste caldura din aer care are vapori de apa ce se condenseaza pe sticla rece.

4. cuburile de gheata se topesc incet transfrmandu- se in apa lichida din cauza temperaturii aerului de peste 0 grade. temperatura apei insa ramane la 0 grade pana la topirea completa a ghetii.

5. prin folosirea unui capac special, si prin evaporarea apei in oala se creaza presiune deoarece din ce in ce mai multi atomi se acumuleaza in spatiul ramas in oala.. aceasta grabeste procesul de fierbere demonstrata de ecuatia pV=υRT. volumul si R sunt constante, υ (nr de moli) creste ceea ce rezulta in o crestere a presiunii si a temperaturii.

6. acest fapt se datoreaza presiunii mai mici de pe varful muntelui comparata cu ce de la nivelul marii. *se foloseste acelasi rationament ca la ex. 5

Alte întrebări interesante