Limba română, întrebare adresată de ruxrux, 9 ani în urmă

Va rog ajutati-ma cu o compunere descriptiva in care sa prezentati un peisaj de primavara 10-15 randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de allyally
1
Este o dimineata frumoasa de primavara,iar eu stau la umbra unui copac batran,privind campia din fata mea ce pare ca nu are sfarsit.
Campia,este plina flori,care parca si-au vopsit petalele in culori vii.Cerul este senin,iar soarele auriu si stralucitor isi   face incet-incet aparitia.Vantul,adie putin,incercand sa isi faca loc printre ramurile copacilor.Pasarelele micute stau pe ramurile copacilor,glasul lor plin de voiosie rasunand in intinsa campie.Albinele aduna nectar din fiecare floare,iar fluturii colorati zboara de colo-colo.  
Totul parca a prins viata:pasari de tot felul cu ciripitul lor fermecator,florile de toate culorile ce acopera intreg pamantul,si,sa nu uitam de micile gaze care zburda vesele pe intinsa campie.   
Răspuns de adrianuta
1
Este dinnou primavara.Soarele ne zambeste palid printre crengile amortite de copaci,si parca ar vrea sa spuna ca asteapata si el cu nerabdare venirea verii.
Pe camp zburda mieluseii,randunicile se reintorc la cuibul lor de huma si celelalte pasari ne imbie cu glasul lor cel vesel.;
Din pamant rasar ceel mai firave si frumoase flori:ghiocei,toporasi ,zambile si albastrele.
Baba iarna iese suparata din satul nostru,alungat de caldura si pasari.
Alte întrebări interesante