Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

VA ROG AJUTAȚI-MĂ DAU COROANA ȘI 54 PUNCTE.
ALCĂTUIEȘTE O COMPUNERE REFLEXIVA,CU TITLUL PRIMA MEA ZI DE SCOALĂ,ÎN CARE SA FOLOSEȘTI CINCI LOCUȚIUNI SUBSTANTIVE ȘI CINCI LOCUȚIUNI VERBALE.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Davidpiscot
6
                  PRIMA ZI DE SCOALA
Si acum imi aduc aminte de prima zi de scoala cu parere de bine ! A fost uimitoara.Eram coplesti de emotii si in acelasi timp nerabdator.Imi simteam inima care era gata sa-mi iasa din piept.Aceste aduceri aminte ma emotioneaza si acum.Inca tin minte cand am intrat in sala de clasa .Cu bagare de seama imi studiam colegii si pe doamna invatatoare, o femeie blajina..M-am asezat in banca si simteam cum emotiile m-au parasit. Deja ma  acomodasem cu aceasta clasa.Dupa un discurs al doamnei invatatoare, noi  ne-am cunoscut.In viziunea mea, ei imi erau deja niste fratii.M-am atasat de ei mai ales cand  am vorbit.Dupa cateva ore am plecat acasa.Mi-a parut rau, insa trebuia sa ajungem acasa ca sa le povestim parintilor despre prima zi de scoala.Imi dau seama acum cat de naivi eram si voiosi ca ne gasim prieteni noi! Doar cugetand la aceste evenimente din viata mea realizez cu melancolie ca a fost o zi minunata .Simt cand imi aduc aminte acele emotii puternice, acele sentimete, acea bucurie imensa si greu de descris.
Spunand despre aceste evenimente, prima zi va ramane acea poarta care m-a introdus in colectivitate, care m-a facut sa-mi dau seama ce sunt emotiile,prietenia si colegialitatea. 

Davidpiscot: Fata, in culegerea ta va fi mai mica.Ce nu intelegi? 
Davidpiscot: Spune-i si primului care ti-a facut! poate el reuseste sa ti-o faca mai scurta, ca daca o fac mai scurta va iesi o porcarie si vei lua nota  doi! Am redus-o destul de mult...
Davidpiscot: Si tine cont...poate sa dea 2 la tema.
Davidpiscot: Cu placere!
Alte întrebări interesante