Limba română, întrebare adresată de corghici39, 7 ani în urmă

Va rog ajutați-mă dau multe puncte și coroana

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ochelaristux
0

Răspuns:

Noapte magnifică

Săptămâna trecută când am fost la bunici , i-am povestit bunicului despre un vis frumos pe care l-am avut. In vis eram impreuna cu Andrei verișorul meu. Eram amândoi la bibliotecă și căutam o carte interesantă despre sărbătorile de iarnă.

Deodată s -a auzit un zgomot ciudat si multa gălăgie venea din partea opusă a rafturilor. M-am apropiat de raft si am văzut cum o carte veche , ruptă și prăfuită se certa cu cei doi reni care erau în bibliotecă. Cartea le explica renilor ca trebuie neapărat să ajungă la întâlnirea cu Moș Nicolae dar nu trebuie să se prezinte singură .

Nu am apucat bine să înțeleg ce a vrut să zică, că renii m-au luat pe spinarea lor , am călătorit în zbor și am ajuns într-un loc minunat, ca intr un basm de povești .In fața noastră a apărut Moș Nicolae care mi-a urat bun venit. Era îmbrăcat într-o mantie verde strălucitoare, ochii verzi ca de smarald iar barba căruntă atârna pînă la genunchi. In mână ținea un baston in forma de acadea. A întins mâna către poarta din fața lui iar cele două usi imense s-au deschis. O lume mare de jucării și dulciuri au aparut in ochii mei de nici nu mai știam unde să mă uit. Unul dintre reni m-a împins cu coarnele facandu-mi semn să urc in trenuletul fermecat.

Bine ai venit in lumea mea,!l-am auzit pe Moșul parca fără să vreau. In seara asta vei sta cu mine să pregatim cadourile pentru toti copiii. Fiecare va primi căte o jucărie si multe dulciuri. Când va bate ceasul ora doisprezece noaptea vom zbura cu trăsura trasa de renii mei să ajungem la fiecare casă.

Eram atât de bucuros dar un sunet de tic tac m-a trezit si am realizat ca a fost doar un vis dar un vis de neuitat..

sper să ti placă


bebe3435: bună seara ochelaristul
bebe3435: am de analiză la română timpul și modul verbelor, vă rog mult să mă ajutați
Ochelaristux: analiza unor verbe ia mult timp!!! modurile sunt o grămadă si timpurile la fel!! pe tastiera e greu
bebe3435: dacă doriți scrieți pe o foaie și faceți poză
Ochelaristux: sa ti construiesc povestea mi -a luat timp !!!! a fost altul mai iute
Alte întrebări interesante